Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Wat is een Icom portofoon?

Iedereen kent ze wel. Of het nou van slechteriken in je favoriete kinderserie was, van de politie of van toen je vroeger soldaatje speelde, we hebben allemaal wel eens van een walkietalkie gehoord. De apparaatjes waarmee je met elkaar kan communiceren, meestal met een antenne aan de bovenkant en die veel weg hebben van een telefoon. Zodra je het knopje ingedrukt houdt kan degene aan de andere kant jou horen en kan je beginnen met praten. Zo kan je op flinke afstand van elkaar blijven communiceren met elkaar. In de volksmond wordt het al gauw een walkietalkie genoemd, zo kennen de meeste mensen ze ook. Maar wist je dat het ook een portofoon wordt genoemd?

Verschillende merken

Je hebt ze ook van allerlei verschillende merken, bijvoorbeeld portofoons van Icom. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, met allemaal functies en mogelijkheden erop. Laten we eerst eens kijken naar wat of wie Icom eigenlijk is.

Wat is de geschiedenis van Icom?

Tenzij je een echte radio fanaat bent, heb je waarschijnlijk nog nooit van Icom gehoord. Daarom vertellen we je er graag wat meer over. Icom is een Japans bedrijf dat in 1954 is opgericht. Het bedrijf produceert radio apparatuur om zowel mee te zenden als te ontvangen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld portofoons zoals hierboven beschreven, marifoons en andere radioapparatuur. Deze producten worden gebruikt door onder andere radiozendamateurs, piloten en maritieme medewerkers. Vooral voor die laatste twee is het erg belangrijk om in contact met je collega’s te kunnen blijven en geen verbinding met elkaar te verliezen, ook als dit op lange afstand is. Het bedrijf is onderhand zo gegroeid dat het nu wereldwijd verschillende kantoren heeft. Zo zit er natuurlijk één in Japan zelf, maar ook in onder andere  Australië, Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Zo zijn er nog wel een aantal.

https://www.portofoonweb.nl/portofoon-merken/icom.html