Aggiez.nl
Image default
Industrie

Wat kan je maken met spuitgieten

De spuitgiet methode is een techniek waar veel toekomst in zit. Je kan namelijk alles maken wat je maar wil van kunststof hiermee.Spuitgieten wordt gedaan door experts met een machine. Er wordt een ontwerp gemaakt van het gewenst product en dan krijg je deze in alle details. Het is snel, voordelig en je kan precies het voorwerp krijgen dat je voor ogen hebt. Alles wat je kan bedenken kan hiermee gemaakt worden in kunststof. Misschien heb je bijvoorbeeld een bepaalde vorm nodig voor een situatie en kan je dit nergens krijgen. Hiermee wordt het voor je gemaakt precies zoals jij het wil.

Grote voorwerpen In verhouding met de kosten van het maken van het ontwerp en de vorm waar de vloeibare kunststof in gespoten wordt, is het vooral geschikt om grote voorwerpen hiermee te maken. In het geval van kleinere producten kan de 3D printer ook erg geschikt zijn. Je kan altijd aan de experts vragen wat het meest geschikt is en dan krijg je hier advies over.

Spuitgiet technische producten Denk bijvoorbeeld aan kantoorspullen zoals een printerkap. Dit is ideaal, omdat dit materiaal ligt is en je kan er veel details in verwerken. Ook computermuizen kunnen hier mee gemaakt worden. Deze zijn ook altijd erg licht en het materiaal is erg fijn om vast te pakken. Om met de muis te klikken is dit materiaal nodig, omdat het ook veerkrachtig is. Je kan zelfs denken aan koelkast binnen mantels. Dit materiaal moet tegen een koudere temperatuur kunnen, stevig zijn en niet zwaar. Het materiaal is licht en toch kunnen er producten in liggen. Kleine schroefdoppen worden hier ook mee gemaakt door de mini details die er in kunnen worden gemaakt.

Functionele accessoires Er worden ook telefoonhoesjes hiermee gemaakt en dat is ook erg handig. Hierin moeten namelijk details verwerkt worden die aansluiten op de telefoon en het moet precies om de telefoon heen passen. Ook kan je denken aan een standaard voor je telefoon en dit is vrij eenvoudig, maar deze moet ook aansluiten op je telefoon. Er zijn dus veel voorwerpen die je kan bedenken waar de spuitgiet techniek voor gebruikt wordt. Je kan nu dus aan meer voorwerpen denken dan je eerst kon en je kan zelfs een eigen ontwerp laten maken en dit laten maken.