Aggiez.nl
Image default
Mode en Kleding

Weet wat voor leer je koopt

Voor het geval dat het nog niet duidelijk was, is niet al het leer op dezelfde manier gemaakt.

En als een tas niet mooi veroudert (of erger nog, scheurtjes of schilfers bij de vouwen en slijtplekken), is dat waarschijnlijk omdat het leer ondermaats is.

Het enige wat je moet weten is dat als je een lederen tas koopt, je er zeker van wilt zijn dat deze gemaakt is van volnerfleer.

In wezen is volnerfleer leer dat op geen enkele manier is gecorrigeerd (behalve het verwijderen van haar), waardoor de unieke kenmerken en de natuurlijke markeringen zichtbaar worden.

Volnerfleer is de hoogste kwaliteit en het duurste deel van de huid. Het is ook het meest duurzame en langst houdbare type leer dat je kunt vinden.

Ook hier krijg je waar je voor betaalt, maar je kunt echt goede volnerfleren producten af en toe tegen een zeer goede prijs vinden, zoals in de Cowboysbag sale.

Merken die volnerfleer in hun tassen gebruiken, zullen het je met trots laten weten, want het is een keurmerk van kwaliteit.

Aan de andere kant, als je het niet kunt zien, of als merken het niet zeggen, kun je er zeker van zijn dat ze geen volnerfleer gebruiken.

Je ziet misschien de woorden “Echt Leer” gestempeld op een lederen tas die je aan het kopen was. Als dat het geval is, zou ik er van afblijven.

Echt leer (ook bekend als afgewerkt splitleer) is gemaakt van het minst duurzame deel van de huid. Hoewel het technisch gezien “echt” leer is, behoort het tot de laagste kwaliteit leer die je kunt krijgen, dus als je op zoek bent naar duurzame kwaliteit, blijf dan uit de buurt, want daar zul je het niet vinden.