Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Aandachtspunten bij de aanschaf van een e-sigaret

Ben je van plan een e-sigaret te kopen, maar heb je er geen verstand van? Dan is het verstandig te beginnen met een starterset. Op die manier kun je zelf bepalen wat je prettig vindt. Je begint zo bij een wat simpeler model, zodat je een beetje kunt aftasten wat bij jou past. Hieronder geven we je alvast een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten. 

De verschillende vormen
De e-sigaret is er in meerdere vormen en modellen, anders dus dan bij de reguliere sigaret. Zo kun je kiezen uit een pod-style, pen-style of boxmod e-sigaret. Nu zullen die termen je nog niet direct wat zeggen. De pod-style is een handbaar model dat makkelijk vast te houden is. Qua onderhoud is deze variant ook handig, je hoeft de coil namelijk niet zelf te vervangen, je vervangt gewoon de pod. De pen-style lijkt, hoe verrassend, op een pen. Dit is de variant die vaak gekozen wordt door mensen die willen stoppen of minderen met roken. Door de vorm voelt het dan nog het meest als een normale sigaret. De boxmod tot slot is de meest innovatieve van het stel. Deze e-sigaret ziet eruit alsof er een klein doosje aan vast zit. Dit doosje zorgt ervoor dat er meer damp gecreëerd kan worden en lijkt daardoor qua gebruik het meest op een klein waterpijpje. 

De smaak van je e-liquid
Nu je weet wat voor modellen er zijn is er nog iets om over na te denken: de smaak. Je e-sigaret verdampt namelijk een vloeistof, de e-liquid. En die e-liquid geeft smaak en geur aan de damp die je inhaleert en uitademt. De meest gekozen smaak is de tabakssmaak, maar je kunt voorlopig ook nog kiezen uit andere smaken, zoals fruitsmaakjes. Die fruitsmaakjes en andere zoete smaken gaan echter wel verdwijnen. Er is namelijk een verbod op afgekondigd vanuit Staatssecretaris Blokhuis. Wanneer dit verbod ingaat is nog niet bekend. 

Starterset
Het is dus verstandig om te beginnen met een starterset als je nog niet zo goed weet wat je wil. Zo’n starterset kun je eenvoudig online bestellen bij webshops als Smokesmarter. Daar kun je ook terecht voor meer informatie over e-sigaretten. 

 

https://www.smokesmarter.nl/