Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Autodealer in Etten-Leur nodig? Goede voorbereiding is het halve werk

Misschien heb je al rondgekeken en is het je opgevallen dat je nogal wat te kiezen hebt in je zoektocht naar een goede autodealer in Etten-Leur. Zeker als je op zoek bent naar een tweedehands auto, een occasion, is de keuze voor een betrouwbare autohandelaar belangrijk. Je wilt je zuurverdiende geld natuurlijk niet aan een dode mus uitgeven.

Je zoektocht naar een autodealer in Etten-Leur begint op internet

Daarom lees je dit ook. Met de komst van vergelijkingswebsites is het steeds makkelijker geworden om modellen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo maak je een eerste selectie. Weet je niet naar welk type je op zoek bent? Het internet staat vol lijstjes met ‘de beste occasions van het jaar’. Als een model in veel lijstjes terugkomt is het de moeite om hier meer over op te zoeken.

We blijven nog even op internet…

Als je een interessant model hebt gevonden ga je op zoek naar meer informatie. Check op zijn minst:

  • Of er mankementen bekend zijn over dit type auto.
  • Of er terugroepacties zijn geweest

Heb je een specifieke auto gevonden? Doe dan een kentekencheck. Dan weet je zeker dat de auto niet als gestolen geregistreerd staat. Bij sommige auto’s staat er zelfs bij hoeveel eerdere eigenaren de auto gehad heeft.

En nu naar de dealer

Als het goed is heb je nu je het aantal opties beperkt en wordt het tijd om een dealer te bezoeken. Koop nooit zomaar een auto van het internet die je niet in het echt hebt gezien!

Eenmaal bij de autodealer in Etten-Leur controleer je of de auto geen zichtbare schade heeft. Trucje: kijk of de naden van de motorkap gelijk zijn. Is dat niet het geval dan is dat vaak een teken dat er ooit een ongeluk mee gemaakt is.

Sluit altijd af met een proefrit

Een proefrit biedt je de kans om de auto te ervaren zoals jij hem gaat gebruiken. Een mooi moment dus om te testen of hij aan jouw verwachtingen voldoet. Kijk of de auto soepel optrekt en schakelt, trap een keer flink op de rem (wel opletten dat er niemand achter je zit!) en test het rijcomfort op 50, 70 en 130 kilometer per uur.

Controleer de handelaar

Neem een foto mee naar de autodealer in Etten-Leur zodat je kunt controleren of de auto op de foto dezelfde is als die in de showroom. Kies tot slot altijd voor een RDW erkende handelaar en vraag na wat de garantiemogelijkheden zijn.