Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Wat betekent motorrevisie?

Vraagt u zich af wat motorrevisie betekent? Moet u de motor van uw auto reviseren? Er zijn veel dingen die komen kijken bij het reviseren van een motor. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten:

Reviseren van een motor

Als u overweegt de motor van een oude auto te laten reviseren, moet u eerst het type motor identificeren. Omdat autofabrikanten van modeljaar tot modeljaar wijzigingen aanbrengen, ook halverwege het modeljaar, is het vinden van de juiste onderdelen van vitaal belang voor de prestaties van de motor. Om het type motor te identificeren, zoek het VIN-nummer op de registratie of titel van het voertuig, of de metalen plaat onderaan de voorruit van de bestuurder.

Als u de motor van een voertuig gaat bouwen, hebt u een takel nodig. Dit is een soort kraan waarmee u een motor op een werkvlak kunt plaatsen. U kunt er een online vinden of bij een monteur. Zorg ervoor dat u een nominale takel gebruikt. Basis motortakels kunnen tot twee ton tillen. Wees voorzichtig bij het gebruik van een takel, en volg de instructies van de fabrikant nauwgezet op.

Het herbouwen van een motor is een kosteneffectieve manier om de levensduur van de motor van een beschadigd voertuig te verlengen. Experts raden deze optie aan nadat een auto aan normale slijtage heeft geleden. Een motorrevisie houdt meestal in dat de motor van de auto wordt gedemonteerd en alle onderdelen worden vervangen. Als bepaalde onderdelen beschadigd waren of niet meer naar behoren functioneerden, worden deze onderdelen vervangen door nieuwe. De motor wordt dan getest om er zeker van te zijn dat hij goed werkt. Tijdens dit proces worden nieuwe pakkingen, afdichtingen en smeermiddelen gebruikt.

Reviseren van een dieselmotor

Een dieselmotor reviseren is misschien niet het beste idee als uw voertuig het einde van zijn nuttige levensduur heeft bereikt. Hoewel een herbouwde motor bewonderenswaardige prestaties kan leveren, moet u over de juiste gereedschappen en know-how beschikken voordat u aan het proces begint. U zult talrijke metingen moeten uitvoeren, die kunnen variëren naargelang de staat van de motor. Zorg ervoor dat u vanuit verschillende hoeken meet, want de kleinste fout kan leiden tot meer werk dan u oorspronkelijk had gepland. Zorg er ook voor dat u alle onderdelen grondig reinigt voordat u aan de motor gaat werken.

Zodra u klaar bent met het proces van het repareren van uw dieselmotor, zult u in staat zijn om de motor te laten draaien op topprestaties voor enkele duizenden mijlen. Het resultaat van uw werk zal een voertuig zijn dat indruk zal maken op anderen. En wat nog beter is, het zal de bank niet breken! De voordelen van motorrevisie wegen op tegen de risico’s, dus het is de moeite waard. U kunt gemakkelijk tot 50% besparen op de kosten van een vervangende dieselmotor.

Het eerste teken dat uw motor aan revisie toe is, is een plotselinge piek in het olie- en koelvloeistofverbruik. Als uw motor lekt, kan dit worden veroorzaakt door versleten zuigerveren, die de dieselbrandstof niet uit het carter houden. Aangezien dieselolie niet smeert zoals olie, kunnen lekken tot dure schade leiden. Ook overmatige rookontwikkeling kan een indicatie zijn van een probleem, maar kan onopgemerkt blijven. Het is zelfs zo dat niet alle bestuurders de uitlaat van een dieselmotor kunnen horen wanneer die in werking is.

Een benzinemotor reviseren: Als het op het onderhoud van uw auto aankomt, is regelmatig onderhoud de sleutel om hem in goede conditie te houden. Hoewel een motorrevisie u veel geld kan besparen, kan een revisie van slechte kwaliteit de levensduur van uw auto verkorten. Gelukkig kunnen de meeste catastrofale motorstoringen worden voorkomen met goed onderhoud. Oververhitting, een kapotte oliepomp en andere veel voorkomende problemen kunnen uw auto volledig onbruikbaar maken. Revisie van een motor kan deze problemen oplossen en u tot de helft van de prijs van een nieuwe motor besparen.

Voordat u met een reparatie begint, moet u een werkplaatshandboek voor de motor hebben. Motorfabrikanten ontwerpen motoren verschillend, dus een werkplaatshandboek kan zeer nuttig zijn. U moet ook zeer voorzichtig zijn bij het kopen van lagersets, omdat goedkope exemplaren uw motor kunnen beschadigen. Lagerschalen en zuigers zijn vaak kleurgecodeerd, zodat u gemakkelijk kunt zien welke welke zijn. U moet ook in gedachten houden dat verschillende merken lagers verschillende maten hebben. U moet een set aanschaffen die overeenkomt met de maat van elke zuiger en lagerschaal.

Het reviseren van een benzinemotor vereist ook dat u het evenwicht van de roterende internals controleert. Hoewel de meeste fabrieksgebalanceerde motoren perfect in balans zijn, is dit vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. De meeste zijn niet perfect, en het verschil tussen de originelen en de voorraad-type vervangingen is vaak slechts gering. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom herbalanceren een must is voor stroker motoren. Als u niet zeker weet of uw motor opnieuw moet worden gebalanceerd, moet u de hulp inroepen van een ervaren monteur.