Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Hoe zorg je voor je auto?

Het is hoe dan ook een grote investering: een nieuwe auto kopen. Om deze reden is het ook volledig begrijpelijk dat je graag goed wilt zorgen voor je auto. Je wilt namelijk dat je auto zo lang mogelijk meegaat en dat je niet iedere week bij de garage staat met pech. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je auto goed kunt onderhouden.

 

Ga regelmatig door de wasstraat

Het is belangrijk dat je eens in de zoveel tijd met je auto door de wasstraat gaat. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat de lak van je auto aanzienlijk kan beschadigen. Zeker in de winter als er zout is gestrooid kan dit flink uitbijten in de lak van je auto. Ook kan ophopingen van vuil ervoor zorgen dat de onderkant van je auto beschadigd. Aangezien hier veel belangrijke dingen inzitten is het verstandig om je auto regelmatig schoon te maken.

 

Ga regelmatig voor een beurt

Een grote en kleine beurt bestaan zeker niet voor niets. Je auto heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig. Jouw garage kan je goed adviseren over de frequentie van deze beurten. Probeer deze niet te vaak over te slaan. Doe je dit wel, dan is er een kans dat je grotere gebreken oploopt aan je auto die flink veel geld kunnen kosten. Bespaar dus zeker niet op het onderhoud van je auto en ga regelmatig langs voor een beurt!

 

Bescherm je auto tegen weersomstandigheden

Zoals al eerder gezegd kan het zout in de winter flink uitbijten in de lak of de rest van je auto. Ook andere weersomstandigheden kunnen een slechte invloed hebben op je auto. De zon kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je auto verkleurd of dat vogelpoep extra uitbijt. Regen of hagel kan zorgen voor kleine deukjes of wateroverlast in je auto. Kortom, het weer kan veel betekenen voor je auto. Koop bijvoorbeeld een carport alu om je auto altijd veilig te stallen. Met een carport zorg je er namelijk voor dat je auto droog en overdekt staat waardoor de weersomstandigheden een stuk minder invloed kunnen hebben.

https://valkveranda.nl/carport/