Aggiez.nl
Image default
Financieel

Tweedehands auto kopen? Waarom het lonend kan zijn om meer uit te geven?

Zorg ervoor dat u geen spijt krijgt van uw volgende aankoop van een auto.

Als u op zoek bent naar een gebruikte auto, dan heeft u waarschijnlijk een advies tegenkomt dat de personal finance-menigte rondslingert, ongeacht hoeveel u zich kunt veroorloven om aan een auto uit te geven. Koop een klopper. Vind een gebruikte auto voor ongeveer € 1.000 tot € 4.000. U bespaart zo veel geld.

Op het eerste gezicht lijkt dit een goed advies. Veel autokopers hebben een krap budget, en zelfs degenen die dat niet hebben, willen misschien nog steeds beperken hoeveel ze uitgeven. Maar als u de goedkope route kiest met een gebruikte auto, kan dit u later veel meer kosten, en u zou gelukkiger kunnen zijn als u meer uitgeeft om een betere auto te krijgen. Maar hoe komen wij nou bij deze informatie? Dit is allemaal afkomstig van https://geld-lenen-zonder-bkr.com/. Zij weten alles op het gebied van financiële hulpmiddelen. 

Waarom “een klopper kopen” niet altijd is het beste advies

Het probleem met de aanbeveling om een goedkope, betrouwbare gebruikte auto te kopen, is dat het belangrijkste onderdeel wordt weggelaten – waar je deze auto’s in de eerste plaats kunt vinden.

Hoewel er goedkope gebruikte auto’s zijn die goed rijden, zijn er veel meer met potentieel ernstige problemen, zoals transmissieproblemen, zware roest, een versleten ophanging of carrosserieschade. Als er niets anders is, zullen de meeste al aardig wat kilometers hebben afgelegd, en naarmate de kilometerstand toeneemt, nemen ook de onderhoudskosten toe.

Je zult op zoek gaan naar een verborgen juweeltje, wat meestal betekent dat je een hoop rommel moet doorzoeken eerst. Er is geen garantie dat u een auto zult vinden die aan uw normen voldoet, en zelfs als u dat wel doet, kan het behoorlijk wat tijd kosten om hem te vinden.

U moet ook alle auto’s nemen die u’ Overweeg serieus om een monteur te laten nakijken, en zo’n inspectie kost meestal ongeveer € 100 tot € 200. Die keuringskosten kunnen snel oplopen. DIt is een van de vele scenario’s die https://bkrminilening.nl/ beschrijft waarmee je rekening moet houden. Goedkoop kan namelijk duurkoop worden. 

Wat is een goede prijsklasse voor een betrouwbare gebruikte auto?

Als u een betrouwbare gebruikte auto wilt vinden zonder het gevoel te hebben dat u naar een speld in een hooiberg, dan is € 5.000 tot € 8.000 een goede prijsklasse.

In dat bereik zou je een solide selectie auto’s moeten hebben zonder grote problemen. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten om erachter te komen welke auto’s de moeite waard zijn om persoonlijk te bekijken:

  • 12 jaar of minder

  • Minder dan 150.000 mijl

  • Alle waarschuwingslampjes en meters werken

  • Het “Check Engine”-lampje brandt niet

Tenzij u voldoende kennis van auto’s hebt om een gebruikte auto zelf inspecteren, moet u ook elke auto die u serieus overweegt naar een monteur brengen voor een grondige inspectie.Een andere goede optie, als u het zich kunt veroorloven om meer uit te geven, is een gecertificeerde pre -eigen (CPO) auto. Deze auto’s ondergaan een multipoint-inspectie, bevatten een voertuiggeschiedenisrapport en hebben vaak een garantie. CPO-auto’s zijn vaak beschikbaar in het bereik van € 8.000 tot € 12.000, en hoewel ze duurder zijn, kunt u met meer vertrouwen winkelen in de wetenschap dat u een betrouwbare auto krijgt.

Hoe u financiering kunt krijgen om uw auto een boost te geven budget

Hoewel het geweldig is als u een gebruikte auto vooraf volledig kunt betalen, betekent dit niet dat dit de enige optie is die u zou moeten overwegen. Als je niet veel geld hebt gespaard en je hebt meteen een auto nodig, dan kun je misschien beter een betrouwbaardere auto financieren in plaats van een goedkope auto te kopen die nauwelijks rijdt.

Hier zijn een paar verschillende manieren u kunt de aankoop van uw gebruikte auto financieren:

  • Vraag een autolening aan via een bank of kredietvereniging. Deze financiële instellingen hebben vaak de laagste rentetarieven, maar ze vragen mogelijk meer voor een lening voor een gebruikte auto dan wanneer u een nieuwe auto zou kopen.

  • Vraag een persoonlijke lening aan via een particuliere kredietverstrekker. De beste aanbieders van persoonlijke leningen bieden flexibele voorwaarden en lage rentetarieven.

  • Gebruik een creditcard met een intro APR van 0%. Veel 0% APR-kaarten hebben een introductieperiode van 12 maanden of langer. Het enige nadeel hier is dat u er zeker van moet zijn dat u het volledige saldo binnen de introductieperiode kunt afbetalen, want anders betaalt u veel meer rente zodra de introductieperiode is verstreken.

Het maakt niet uit welke optie je kiest, je moet nog steeds zoveel mogelijk geld vooraf neerleggen. Dit houdt uw schulden tot een minimum beperkt en stelt u in staat uw auto sneller af te betalen.

Uw volgende rit vinden

Er zijn zeker wat ruwe diamanten op de gebruikte automarktplaats, en als je geluk hebt, vind je misschien die ongrijpbare auto die zowel goedkoop als betrouwbaar is.

Blijf gewoon openstaan om meer uit te geven, zelfs als je er financiering voor nodig hebt. U kunt een auto vinden die u bevalt zonder weken of langer te moeten zoeken, hij zal waarschijnlijk meer geavanceerde veiligheidsvoorzieningen hebben en u kunt de komende jaren besparen op onderhoudskosten.

https://bkrminilening.nl/category/lening/mini-lening/