Aggiez.nl
Image default
Onderwijs

Workshops waarin muziek en theater samenkomen

Theater of muziek: waarom zou je kiezen?

Ben je op zoek naar een prikkelende kunstzinnige activiteit voor in de klas en kun je niet kiezen tussen een theaterworkshop of een muziekworkshop? Kies dan voor een kunstzinnige ervaring in de klas waarin beide kunstvormen samenkomen. Alleen maar leuk: zo komt én het verborgen muzikale talent én het theatertalent waarvan leerlingen misschien zelf niet eens wisten dat ze het hadden bovendrijven. Bovendien vullen de kunstvormen elkaar ook nog eens fantastisch aan.

Aan de slag met musical

Als er één kunstgenre is waarin muziek en theater elkaar feilloos versterken, dan is het natuurlijk de musical. Musicalliedjes liggen vaak makkelijk in het gehoor, maar dat betekent lang niet altijd dat ze makkelijk zijn om te zingen. Met een flinke dosis concentratie en goed oefenen, komt iedereen echter een heel eind. Want inderdaad: dat zingen een kwestie is van talent, is onzin. Uiteindelijk kan iedereen leren zingen! Het zingen van musicalnummers in het bijzonder vraagt om een flinke dosis inlevingsvermogen: dat is waar het theaterstuk om de hoek komt kijken. Want wie een musicalnummer zingt, brengt echt een verhaal. Een flinke uitdaging die voor ontzettend veel voldoening zorgt.

Maak een voorstelling

Wil je een stapje verder dan ‘alleen’ het instuderen van een musicalnummer? Overweeg dan om met de hele school een muziektheaterstuk in te studeren: een combinatie van spel en muziek waarin iedere leerling de kans krijgt om te schitteren op een manier die hem of haar het beste past. De performance is natuurlijk het hoogtepunt, maar ook het repetitieproces is ontzettend leuk: uit alle hoeken en gaten van de school komt dan muziek. Iedere klas studeert een stukje in, voor een voorstelling waarin alles uiteindelijk samenkomt. Ouders, opa’s, oma’s, zusjes, broertjes: natuurlijk mag iedereen komen kijken. Maar leuker nog dan het applaus van hun familie, is het zien wat alle andere klassen al die tijd ingestudeerd hebben. Een unieke ervaring waar de hele school gegarandeerd nog lang op terugkijkt.

https://www.kleinkunstig.nl