Aggiez.nl
Image default
Financieel

Inspelen op de stijging huizenmarkt in Deventer

Ben jij op zoek naar een huis en kan jij hypotheekadvies in Deventer gebruiken? Dan staat Wunderink Verzekeringen voor je klaar. De huizenmarkt is in de afgelopen jaren flink gestegen. Vooral in Nederland, een klein land met een hoop inwoners, hebben veel starters te maken met deze huizenmarkt. De prijzen om een huis te kopen worden steeds hoger en je probeert zicht te krijgen op jouw financiële situatie, terwijl je eigenlijk geen sterk idee hebt of je er financieel goed voor staat om een hypotheek af te sluiten. Om te zorgen dat alle stress die er komt kijken bij het kopen van een huis te verminderen, schakel je een hypotheekadviseur in. 

 

Kom jij in aanmerking voor een starterslening?

Een van de zaken waar een hypotheekadviseur naar gaat kijken en jou mee zal helpen, is om te kijken of je in aanmerking komt voor een starterslening. Verschillende gemeenten in ons land bieden deze lening aan. Het is een lening die helpt om het verschil tussen de hypotheek en de prijs van de woning te overbruggen. Het is een manier om net wat extra budget te creëren voor het kopen van jouw huis. Een ander voordeel van deze lening is dat jij de eerste drie jaar nog niet jouw starterslening hoeft af te lossen. Dit zal je minder financiële stress opleveren.

 

Ga mee met de groene energie

Een andere manier om mee te gaan met de huidige huizenmarkt, is om in te spelen op de verduurzaming van woningen. Het is een feit dat Nederland zo graag mogelijk de huizen wilt verduurzamen. Dit betekent bijvoorbeeld groene energie, minder afhankelijk van gas en betere isolatie in oude woningen. Voor verschillende toepassingen die jouw huis duurzamer maken, biedt de overheid of een hypotheek een extra potje aan. Dit helpt je om bijvoorbeeld een ouder huis te kopen voor een betere prijs, terwijl je zeker weet dat je genoeg geld hebt om dubbelglas, isolatie of zonnepanelen te laten plaatsen.

 

Op zoek naar de beste hypotheekverstrekker

De hypotheekadviseur staat klaar om jou te begeleiden. Zij werken samen met verschillende banken en doordat ze een betrouwbare relatie hebben opgebouwd, kan een adviseur vaak betere hypotheken afsluiten dan wanneer jij direct met de bank contact opneemt. Ook kan je dankzij de hypotheekadviseur verschillende verstrekkers met elkaar vergelijken.