Aggiez.nl
Image default
Vakantie

3 bezienswaardigheden in Zeeland

Ga jij gezellig met het gezin een dagje weg naar Zeeland of ben jij op zoek naar een bed and breakfast in Zeeland voor een lang weekend? Dan helpt dit artikel je zeker verder. Wij hebben namelijk de leukste bezienswaardigheden in Zeeland voor jou op een rijtje gezet, zodat jij zoveel mogelijk kan genieten van de geweldige plek en de mooie natuur. Even uitwaaien op het strand, genieten van verse vis of lekker een fietstocht maken door de duinen, in Zeeland kan het allemaal.

 

De Deltawerken

Nederland is altijd in strijd geweest met het water. De deltawerken zijn daarom een geweldige bezichtiging om te bezoeken met jouw vriend/vriendin, gezin of familie. De Deltawerken zijn na de watersnoodramp in 1953 ontwikkeld om Nederland te beschermen tegen het hoge water. Het is werkelijk een indrukwekkende constructie, die wel 57 jaar kostte om te bouwen. Tegenwoordig is het een van de grootste stormvloedkering in onze wereld die helpt om ons land te beschermen. De deltawerken bestaan uit een hoop verschillende onderdelen, waaronder dammen, dijken en een aantal sluizen. Het is aan te raden om met de fiets een dagtocht te maken.

 

Bezoek Sluis: het schattige stadje in Zeeland

Wanneer je in Zeeland bent, moet je zeker even een bezoekje brengen aan Sluis. Dit is een schattig stadje in Zeeuws-Vlaanderen wat bekend staat om zijn knusse sfeer en vriendelijke bewoners. Vooral tijdens een zonnige zomerdag is het echt genieten om door de straten van deze stad te lopen. Ben jij op zoek naar een culturele activiteit binnen de stad? Bezoek dan het Belfort van Sluis. Deze wachttoren is een middeleeuwse constructie die voorzien was van een klok om aan te geven wanneer de storm op komst was. Je kan er ook voor kiezen om tijdens jouw bezoek in Sluis meer te weten te komen over Johan Hendrik van Dale. Uiteraard is Sluis ook een perfecte plek om gewoon lekker te genieten van het weer, de winkels en een drankje. Via Bed and Breakfast 4 All vind je de beste plekjes om te overnachten in Sluis.

 

Het Nationaal Park van Oosterschelde

Ben jij toe aan natuur, rust en water? Dan moet jij op pad gaan naar Oosterschelde. Dit is het grootste nationale park binnen Nederland en is de perfecte plek om zeehonden te spotten. Het is een geweldige plek om doorheen te lopen, maar het is ook dé plek om voor een duik excursie te gaan.