Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

5 manieren om een conflict op te lossen

Ben jij op zoek naar mediation in Deventer? Het inschakelen van een mediator is een belangrijke stap in het oplossen van een conflict. Het maakt niet uit of het gaat over pestgedrag of geslachtelijke intimidatie op de werkvloer of persoonlijke conflicten in een familie, een mediator is er om te zorgen dat een conflict wordt opgelost.

 

Schakel een mediator in

Een mediator is een enorm belangrijke tussenpersoon bij een conflict. Deze zorgt ervoor dat een conflict wordt begeleid en opgelost, in plaats van dat het uit de hand loopt. Van Overbeek de Meyer is een van deze mediators die klaar staat om je te begeleiden.

 

Beschrijf jouw standpunt en gevoel duidelijk

Een groot probleem bij een conflict is dat de emoties zo hoog ophopen dat je jouw eigen gevoelens niet meer weet te verwoorden. Het is belangrijk, hoe moeilijk dit soms ook is, om kalm te blijven en te focussen op het verwoorden van jouw gevoelens en standpunt. Alleen wanneer de ander duidelijk te horen krijgt wat er dwars zit, kan hij/zij helpen om dit in de toekomst niet meer te doen.

 

Transparantie werkt het beste

Bij een conflict is het belangrijk om te communiceren met respect. Dit is hét moment om alles wat er dwars zat op tafel te gooien. Alleen wanneer een ander weet wat er in jouw hoofd speelt, kan diegene er iets aan doen. Een mediator zorgt ervoor dat er gecommuniceerd wordt met respect, zodat jullie samen verder kunnen werken aan een betere en sterkere toekomst.

 

Kom samen tot een oplossing die voor beide werkt

Het is belangrijk om bij een conflict niet te focussen op het pushen van jouw waarheid. Beide partijen willen het liefst van de ander horen dat hij/zij gelijk heeft, terwijl dit in de realiteit een vrij onrealistische droom is. Probeer een of meerdere oplossingen op te stellen die beide kanten voorziet van een zogenaamde overwinning. Zet desnoods deze oplossingen op papier en leg er bij uit waarom deze oplossing werkt.

 

Probeer jezelf te verplaatsen in de ander

Bij een conflict is het lastig om soms het perspectief van de ander te zien. Om te zorgen dat jij beter begrijpt wat de ander dwars zit en waarom jullie niet op een lijn komen, moet je jezelf verplaatsen in de ander. Stel vragen, durf jezelf open te stellen en durf jezelf los te koppelen van jouw eigen emoties. Alleen wanneer beide partijen elkaar in hun waarde laten, kan een conflict op een volwassen manier worden opgelost.