Aggiez.nl
Image default
Financieel

Waar kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Als u op zoek bent naar een kleine lening, komt u misschien in de verleiding om een geldschieter. Ze laten het tenslotte zo gemakkelijk lijken: loop binnen, geef wat basisinformatie en loop weg met het geld dat je nodig hebt. Payday lending-bedrijven controleren nooit uw kredietscore en nemen geen contact op met de kredietbureaus (tenzij u de lening niet betaalt zoals overeengekomen).

En als u in een van de 37 staten woont waar betaaldagleningen zijn legaal, zult u geen problemen hebben om een fysiek kantoor voor betaaldagleningen te vinden. Als u liever niet de deur uit gaat, kunt u zelfs een online persoonlijke lening afsluiten.

Maar laten we eerst eens praten.

Hoe persoonlijke leningen werken

Stel dat u € 300 wilt lenen bij een geldschieter in de buurt. Ze vragen om je legitimatie en bewijs van inkomen (zoals een loonstrookje). Er is geen kredietcontrole. Ze overhandigen je een contract met ongeveer een miljoen woorden geschreven in kleine lettertjes.

Hun geadverteerde rentevoet lijkt niet zo slecht. Hoewel het contract dat ze over de toonbank schuiven de werkelijke kosten van de lening aangeeft, is het gemakkelijk te missen. Let goed op de APR, zelfs als u haast heeft. APR is wat u daadwerkelijk betaalt om het geld te lenen. Het omvat de geadverteerde rente, maar ook een groot aantal vergoedingen die bijdragen aan wat u verschuldigd bent.

Volgens het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) kunnen de vergoedingen die op een persoonlijke lening worden geplakt een uitdaging zijn afbetalen. Doorgaans rekenen betaaldaggeldschieters een percentage op elke geleende € 100 – € 15 per € 100 is gebruikelijk. Dus als u € 300 leent, voegt u € 45 toe aan het bedrag dat u meteen verschuldigd bent – voordat u rekening houdt met rente. Er zijn opstartkosten, mogelijke late vergoedingen en misschien een vergoeding als de geldschieter uw geld op een prepaid debetkaart laadt.

Zodra u de leningsdocumenten hebt ondertekend, vraagt de betaaldaglener u om een cheque uit te schrijven voor het totale verschuldigde bedrag, inclusief rente en kosten. Ze vragen je om de cheque twee weken te postdateren. Zodra die twee weken voorbij zijn, storten ze de cheque en wordt het geld van uw bankrekening afgeschreven. Als u niet over het geld beschikt om de lening te dekken, moet u hen hiervan op de hoogte stellen voordat ze de cheque storten, zodat u rekening-courantkrediet kunt vermijden.

De verlenging

Het kan komen als geen verrassing voor u dat de meeste leners hun leningen niet in twee weken kunnen afbetalen. Ze hebben tenslotte nog huur, eten en andere rekeningen te betalen. En nu hebben ze een lening met een torenhoge rente en allerlei kosten.

Dus wat gebeurt er als je je persoonlijke lening niet kunt afbetalen? De geldschieter biedt u graag een nieuwe lening aan om de eerste te betalen.

Stel dat het saldo op uw lening van € 300 is gestegen tot meer dan € 400. U leent € 400 om de eerste lening af te betalen, en de geldschieter brengt u nog eens € 60 in rekening (€ 15 per € 100). Ze zullen waarschijnlijk ook een “rollover-vergoeding” van ongeveer € 45 in rekening brengen. Dus twee weken nadat je € 300 hebt geleend, heb je een schuld van € 505 (vóór rente) — allemaal omdat je een tweede persoonlijke lening moest afsluiten.

Betaaldagleningen zijn heel gemakkelijk te krijgen, maar betaaldagleningen lening schuld is moeilijk om uit te komen van onder. Vanwege de manier waarop deze roofzuchtige geldschieters werken, kunnen zelfs kleine flitskredieten kostbaar zijn.

Met ongeveer 23.000 flitskredietverstrekkers verspreid over de 37 staten waar ze actief zijn, zult u geen problemen hebben om een flitskrediet af te sluiten als dat zo is. echt wat je wilt doen.

Overweeg voordat je die gepostdateerde cheque schrijft de alternatieven:

Hulp bij rekeningen

Het is geen schande om weinig te hebben op fondsen. Miljoenen Amerikanen zitten in hetzelfde schuitje en doen wat ze kunnen om rond te komen. Als u een persoonlijke lening overweegt omdat een nutsvoorziening is afgesloten, de koelkast leeg is of u niet het geld heeft om de schoolspullen van uw kind te kopen, dan is er hulp beschikbaar. Voordat u zich aanmeldt bij een roofzuchtige geldschieter, moet u contact opnemen met een organisatie die u wil helpen. USA.gov is een uitstekende plek om te beginnen, met informatie over overheidssteun, inclusief directe hulp bij het krijgen van voedsel.

Een andere geweldige bron is Hulp nodig bij het betalen van rekeningen. Met een gemakkelijk te navigeren menu op hun startpagina, helpt Need Help Paying Bills u om te helpen met elk financieel probleem dat u heeft. Ze wijzen je op hulp bij het betalen van energierekeningen, op voedselbanken bij jou in de buurt, op gratis baantrainingen en zelfs op gratis tandheelkundige klinieken. Er zijn maar weinig bronnen die zo uitgebreid zijn als Hulp nodig hebben bij het betalen van rekeningen.

Cash voorschot

We raden zelden aan om een voorschot in contanten van een creditcard te nemen, maar als u in de problemen zit , het is beter dan een persoonlijke lening. Stel dat u in Louisiana woont en dat uw geldschieter 478% APR in rekening brengt voor een kortlopende lening. Plots voelt het betalen van 35% (of wat uw creditcardmaatschappij ook rekent voor een voorschot in contanten) als een koopje. Dat is het niet, maar als u van plan bent om het voorschot snel af te betalen, bent u in een betere conditie dan met een persoonlijke lening.

Een belangrijk ding om te onthouden over voorschotten in contanten: de rente begint te dalen ontstaan zodra u het geld opneemt. Ga aan de slag met een plan voor hoe u het volledig gaat afbetalen. Kies je bijvoorbeeld voor River Island achteraf betalen en betaal je niet op tijd? Dan ga je hierover rente betalen wat de kosten verhoogd uiteraard.

Hier zijn een paar andere ideeën om geld te verdienen wanneer u het nodig heeft:

Persoonlijke lening . Reken jezelf niet uit als je een slechte kredietwaardigheid hebt. Er zijn enkele goede persoonlijke leningen voor slecht krediet, en hoewel sommige van onze favorieten tot 35,99% rente in rekening brengen, is dat beter dan de rentekosten voor betaaldagleningen. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast, en het is een lening op afbetaling, dus u weet precies hoeveel u elke maand betaalt.

Familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om te lenen van mensen om wie u geeft, maar zolang u zeker weet dat u het geld snel kunt terugbetalen, kan het geen kwaad om het te vragen. Ook zijn er nog andere opties zoals producten huren, heb je bijvoorbeeld echt een koptelefoon nodig, maar geen geld? Dan kun je kiezen voor eenkoptelefoon huren. Dit is ook het geval met veel andere producten.

Kredietvereniging. Als u lid bent van een kredietvereniging, wordt u als lid-eigenaar beschouwd. Kredietverenigingen zijn over het algemeen flexibeler met hun leden-eigenaren, vooral als je al een tijdje bij hen bent.

Als je besluit een persoonlijke lening af te sluiten, is de kans groot dat je die krijgt. geen moeite om er een te vinden. Er zijn bijna twee keer zoveel geldschieters in de VS als er vestigingen van McDonald’s zijn. Maar voordat u dat doet, moet u enkele van de ideeën die we hebben genoemd zorgvuldig overwegen. Als het om kleine leningen gaat, is bijna elk alternatief beter dan betaaldagleningen.

Ons team van onafhankelijke experts heeft de kleine lettertjes doorgenomen om de juiste selecteer persoonlijke leningen die concurrerende tarieven en lage kosten bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/