Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Chiptuning Den Haag

Dus waarom stemmen fabrikanten auto’s niet maximaal af? Waarom laten ze ruimte voor de Chiptuners?

Er zijn verschillende redenen waarom ze niet chiptunen.

Ten eerste speelt de brandstofkwaliteit een grote rol bij het afstemmen. Hetzelfde model wordt op veel verschillende markten verkocht, dus ze moeten ervoor zorgen dat het in alle markten goed werkt. Ze stemmen het af om ervoor te zorgen dat slechte brandstof nog steeds goed genoeg is.

Ten tweede stemmen ze echt af. Bijvoorbeeld de Mercedes-Benz E-Klasse W211 had verschillende I4-dieselvarianten, variërend van 136 pk (102 pk in sommige markten) tot 170 pk. Dat was allemaal dezelfde OM646-motor, alleen anders afgesteld.

Ten slotte weet je waarschijnlijk hoe een gefacelifte model ook een beetje krachtiger is dan de pre-facelift. Fabrikanten laten wat ruimte voor verbetering, zodat ze de prijsverhoging kunnen rechtvaardigen en de marketing kunnen stimuleren. De genoemde versie van de OM646 met 170 pk kwam in 2006. Dezelfde motor in dezelfde auto van 2002 tot 2006 had 150 pk. En dit geldt voor de overgrote meerderheid van de fabrikanten en bijna al hun modellen.

Welke auto’s moeten wel/niet getuned worden bij Chiptuning Den Haag?

Bijna alle auto’s kunnen worden getuned, maar de winst voor sommigen rechtvaardigt de moeite niet. We hebben het natuurlijk alleen over chiptuning, zonder grote veranderingen in hardware-onderdelen.

In het gedeelte waar we hebben uitgelegd wat tuning is, zeiden we dat een van de stappen bij het tunen is het verhogen van de hoeveelheid zuurstof die de motor krijgt. Dit is vrijwel onmogelijk bij auto’s met natuurlijke aanzuiging (auto’s zonder turbo of compressor/supercharger), omdat ze slechts zoveel lucht krijgen als de motor van nature kan bereiken. Er zou enige toename kunnen worden bereikt met aanpassingen van de O2-sensor, maar deze zou verwaarloosbaar zijn in de overgrote meerderheid van auto’s met natuurlijke aanzuiging. Als je een van deze bezit, ga dan op zoek naar wat hardware-onderdelen of vergeet het afstemmen.

Als je een turbo of een supercharger hebt, kun je wat coole kracht halen uit chiptuning, omdat deze twee delen worden gebruikt om de hoeveelheid lucht die naar de cilinders wordt gestuurd te vergroten. In de meeste gevallen is het aanpassen van de turbo een eenvoudige en zeer efficiënte software-aanpassing, terwijl het aanpassen van de supercharger een verandering in de poeliegrootte vereist – een kleine hardwarewijziging die de software-aanpassingen mogelijk maakt.

Als we het alleen over Chiptuning Den Haag hebben, zijn turbomotoren de beste optie, supercharged komen op de tweede plaats en atmosferische – gewoon niet. Maak vandaag nog een afspraak bij Tuning Center.

 

 

 

 

 

https://tuning-center.nl