Aggiez.nl
Image default
Vakantie

Bootverhuur Sneek

Vijf tips voor bootverhuur Sneek

Wil jij volgend vaarseizoen graag een boot huren, maar heb je geen vaarervaring? In deze blog geven we je 5 ultieme tips om voorbereid het nieuwe vaarseizoen in te gaan. Als je in de omgeving van Sneek woont en niet beschikt over een eigen boot, maar toch graag wil varen dan kun je voor bootverhuur Sneek kiezen. Met bootverhuur Sneek heb je opties genoeg. Sneek is namelijk een echte waterstad. De stad heeft een eigen skûtsje en heeft de waterpoort als symbool. Een boot huren zal daarom geen enkel probleem zijn.

Tips

De eerste tip die ik beginnende schippers kan meegeven is het nemen van een praktijkcursus. Boten onder de 9 meter mag je zonder vaarbewijs besturen, maar voor iemand die nog nooit een boot heeft bestuurd is het zeker niet verkeerd een praktijk cursus te nemen. Zie je een praktijkcursus niet helemaal zitten, maar wil je toch graag wat extra uitleg dan kan je de verhuurder ook om extra uitleg vragen. Wanneer je de boot komt afhalen krijg je vaak even een kort uitleg over de bediening, maar sommige verhuurders bieden ook aan een klein stukje mee te varen. Zo weet je zeker dat je de besturing onder controle hebt.

Een andere tip die ik wil meegeven is dat je een rustige vaarroute moet uitkiezen. Als je je gelijk op vaarwater gaat begeven waar ook beroepsvaart vaart dan maak je het jezelf wel gelijk lastig. Er zijn namelijk allerlei regels op het water en als je hier niet bekend mee bent kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

De laatste tip is het regelmatig checken van je brandstof. Een tank van een boot kan ook leeg en het zou niet prettig zijn als dit midden op het open vaarwater gebeurd. Als je geen peddels bij de hand hebt, of op een grote boot vaart zal je weggesleept moeten worden. Je kunt dit makkelijk voorkomen door regelmatig de tank te controleren.

https://www.bootverhuurhospes.nl/