Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Je brommobiel laten verkopen door een tussenpersoon

Je brommobiel verkopen kan een enorme opgave zijn. In elke staat is deze nog en wat gaat de gek ervoor geven? Het is altijd een raadsel wat je brommobiel nog waard is en of je wel echt een eerlijke prijs hiervoor ontvangt. De kunst bij het verkopen van je brommobiel is dat je zorgt dat deze nog in een goede staat is of dat je aangeeft in wat voor staat deze is. Door eerlijk te zijn naar de klant kom jij en de koper niet voor verrassingen te staan en zal er geen onenigheid kunnen komen. Ook is het goed om foto’s te maken die echt representatief zijn voordat je de brommobiel gaat verkopen. Hiermee laat je de koper namelijk goed zijen wat zij gaan kopen. En zijn de foto’s niet misleidend, waardoor de koper een brommobiel koopt die er anders uit ziet in het echt dan op de foto’s. 

Laten verkopen

Omdat het proces van een brommobiel verkopen niet altijd even gemakkelijk is kan je dit ook voor je laten doen. Je schakelt hiervoor een tussenpersoon in die ervoor zorgt dat de brommobiel helemaal wordt bekeken en gekeurd alvorens deze ten verkoop wordt aangeboden. Door het verkoopproces helemaal goed te verlopen maakt dit de klant ook minder wantrouwig en zal deze eerder overgaan tot een aankoop dan wanneer deze het niet echt vertrouwd. 

Reparaties verhogen de verkoopprijs

De brommobiel zal helemaal worden nagekeken op eventuele beschadigingen en gebreken en deze zullen, indien jij dit wenst worden gerepareerd. Soms kan het namelijk meer geld opleveren als je de gebreken laat repareren. Je kunt dan een hogere prijs vragen en misschien is dit bedrag wel hoger dan dat de reparatie heeft gekost. Kijk hier dus goed naar alvorens je besluit de brommobiel te gaan verkopen. Hier word je uiteraard ook in geadviseerd.