Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

laadpaal auto, hoe kies je de juiste?

Het is niet meer te stoppen, de opkomst van elektrische auto’s. We zien dan ook steeds vaker elektrische rijders op de openbare weg. Er wordt zelfs verwacht dat er in 2020 zo een 200.000 elektrische auto’s zullen rijden in Nederland. 

Laadpaal auto hoort bij elektrisch rijden

Als je elektrisch rijdt dan moet je auto bijna elke dag aan het stopcontact. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren steeds meer elektrische auto laadpalen bijgekomen. Desondanks, blijft het kiezen van de juiste laadpaal auto nog steeds een uitdaging.

Tips bij het kiezen van de juiste laadpaal

Allereerst is het belangrijk dat de laadpaal de juiste specificaties heeft. Met andere woorden, de elektrische laadpaal voor uw auto moet geschikt zijn voor uw auto.

Daarnaast heeft u nog de keuze tussen een online of offline laadpaal. Het grootste verschil is dat u bij een online laadpaal inzicht heeft in het energieverbuik. Bij een offline laadpaal heeft u dat niet. Een voordeel bij een offline laadpaal is dat het dan weer in de meeste gevallen een stuk goedkoper is.

Tevens is het belangrijk om te weten of u een laadpaal voor thuis zoekt of een laadpaal voor op het werk? Als u een laadpaal voor thuis zoekt heeft u wellicht een minder krachtige laadpaal nodig. Een laadpaal op het werk wordt namelijk vaak door meerdere mensen gebruikt.

http://reithpower.nl/