Aggiez.nl
Image default
Sport

Schaakmateriaal kopen? Kies voor Raindroptime

Het belang van goed schaakmateriaal 

De echte schaakliefhebber speelt regelmatig een potje schaak. Het is belangrijk om dan te beschikken over een stijlvol schaakbord van goede kwaliteit. Maar niet alleen een goed schaakbord is cruciaal voor en goede partij schaak, ook de accessoires moeten op orde zijn. Zo is het belangrijk om te zorgen voor een bijpassende schaakklok en een comfortabele schaaktafel. Veder hoort een elegant en goedogend demonstratieschaakbord tot de standaarduitrusting van de hedendaagse schaakfan. Maar waarom is kwaliteitsmateriaal zo belangrijk voor echte, fanatieke schakers die van hun sport houden? Kiezen voor goed schaakmateriaal is om uiteenlopende redenen van belang, namelijk: 

  • De echte schaakliefhebbers speelt dagelijks schaak. Dat betekent dat de schaakspullen intensief gebruikt worden. Zowel het schaakbord, de schaakklok, de schaaktafel als bijhorende accessoires dienen daarom van goede kwaliteit te zijn en moeten tegen een stootje te kunnen.
  • Omdat schaakpartijen best lang kunnen duren, is optimaal speel- en zitcomfort nodig tijdens een schaakpartij. Dit is de reden dat je dient te zorgen voor een geschikte schaaktafel en bijpassende, comfortabele stoelen.
  • Accuratesse is van groot belang bij een schaakpartij. De wedstrijd moet eerlijk verlopen, dus de tijdsregistratie van bijvoorbeeld de schaakklok moet minutieus, topt op de seconde nauwkeurig, kloppen. Ook daarom is de keuze voor excellente kwaliteit aan te raden.
  • Het oog wil ook wat! De schaakprofessional gaat daarom voor een schaakbord met bijbehorende materialen die er professioneel uitzien en een lust voor het oog zijn. Daarom kiest hij of zij vak voor de betere, professionele merken.

Redenen in overvloed dus om als fervent schaker voor het beste te kiezen. Maar welke schaakspullen en accessoires mogen in jouw assortiment zeker niet ontbreken? Kort gezegd zijn dat, naast een kwaliteitsbord met schaakstukken van sterk materiaal, een betrouwbare schaakklok, een ruime schaaktafel en een mooi demonstratieschaakbord. 

Schaakklok 

Goede schaakklokken zijn er tegenwoordig in overvloed. De twee hoofdsoorten zijn de digitale schaakklok en de analoge schaakklok. Tegenwoordig worden in clubverband steeds vaker digitale schaakklokken gebruikt, omdat deze veel functies hebben. Hierbij kun je denken aan mogelijkheden voor meer tijd per set of een zandloperfunctie. Speel je vaak schaak op clubniveau of zoek je uittekende schaakklokken voor gebruik tijdens wedstrijden, dan zijn de typen DTG 2010, 3000 of XL absolute aanraders. Houd je meer van nostalgie en de ouderwetse schaakspanning van vroeger, dan is een analoge schaakklok de beste keuze. Aan te raden is om, als je regelmatig meerdere schaakklokken vervoert vanwege wedstrijden op afstand, een mooie koffer of kist aan te schaffen voor jouw schaakklokkencollectie. Er zijn vandaag de dag prachtige schaakkisten van hout, kunststof of metaal op de markt, die jouw schaakclub een nog professioneler aanzien geven! Als je op vakantie gaat, is een reis schaak- en spelklok ideaal, zoals de fameuze DGT 960. 

Schaaktafel 

Een schaaktafel is bedoeld om comfortabel een goed potje schaak op te kunnen spelen. Dat betekent dat een schaaktafel altijd stabiel moet staan en voldoende tafelruimte dient te hebben om geslaagde schaakstukken op kwijt te kunnen. Sommige schaaktafels bevatten handige lades, waarin je jouw schaakbord met toebehoren kunt opbergen. Ten slotte i natuurlijk de tafelhoogte van belang: als schaker moet je goed kunnen spelen, terwijl je op de juiste hoogte zit. Naast deze praktische aspecten van een schaaktafel, speelt het decoratieve en emotionele element een rol. Een nostalgische of juist modern ontworpen schaaktafel roept bepaalde wedstrijdgevoelens en emoties op, die het schaakspel nog meer cachet geven. Wees dus kritisch bij het selecteren van jouw ideale tafel! 

Demonstratieschaakbord 

Geef je schaakles, zorg dan ook voor een goed demonstratieschaakbord met magnetische stukken. Ook wat dit soort borden betreft is de keuze enorm. Zo is er variatie qua grootte, kleuren en modellen, maar ook qua uitvoering: er zijn simpele demonstratieschaakborden voor de doe-het-zelver verkrijgbaar, maar ook uiterst luxe uitvoeringen voor schakers die hun sport meer dan serieus nemen. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn!

https://www.raindroptime.com/