Aggiez.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Boot huren Friesland

Boot huren Friesland

Wil je een boot huren in Friesland? Dan heb je keuze genoeg! Nederland is natuurlijk echt een waterland. De tientallen meren in Friesland bieden inwoners en toeristen uren vaarplezier. Een boot huren in Friesland is dan ook een grote aanrader.

Type huurboten

Boot huren in Friesland kan je doen om verschillende redenen. Misschien wil je er even lekker tussenuit met zijn tweeën of heb je iets te vieren met je vriendengroep. Maar voor welk type huurboot ga je dan?

–          Sloep: met een sloep kan je zowel op de meren als de kleine kanalen varen. Je hebt sloepen voor 4 a 5 personen, maar ook grotere sloepen voor 15 personen. Je kan er dus alle kanten mee op.

–          Speedboot: zoek je iets met meer pk en wat meer uitdaging? Dan kan je beter voor een speedboot gaan. De speedboten hebben ongeveer hetzelfde formaat als een sloep alleen gaan veel sneller door het water.

–          Zeilboot: is de snelheid voor jou niet van belang en hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een zeilboot de beste keuze. Het is echter wel handig om hier wat ervaring mee te hebben.

–          Motorjachten: klinkt heel duur maar er zijn zeker ook goedkopere opties in deze categorie. Voor een weekje of weekendje weg is dit ideaal.

–          Feestboot: als het feesten centraal staat is het sterk aan te raden om een feestboot te huren. Deze zijn hier speciaal voor bedoeld en hebben vaak extra faciliteiten aan boord zoals een drankkoelkast en speakers.

Routes

Als je er eenmaal uit bent welke boot het wordt moet de route nog bepaald worden, binnen Friesland heb je diverse opties maar dit zijn de bekendste vaarroutes:

–          Turfroute

–          Sloeproute De Alde Feanen

–          SKS Vaarroute

–          Binnenstad Leeuwarden

–          De admiraliteitsvaarroute

Kortom boot huren in Friesland is zeker aan te raden.

https://www.bootverhuurhospes.nl/boot-huren-friesland