Aggiez.nl
Image default
Financieel

De mini lening: de ultieme vorm van snel geld lenen.

De mini lening is zeker de laatste paar jaar enorm in populariteit toegenomen, en met goed recht. De mini lening biedt je een manier voor snel geld lenen, zodat je wat centen hebt voor als je dit echt nodig hebt.

Waar komt de mini lening vandaan?

De mini lening is over komen waaien uit de verenigde staten, waar het als ‘pay day loan’ enorme populariteit geniet. Het principe van de mini lening is dat het geld, na goedkeuring van de lening binnen 24 uur op je rekening staat bijgeschreven. Het is dus echt snel geld lenen.

Geld lenen zonder BKR?

Jazeker, de mini lening is geld lenen zonder BKR. Dit komt doordat de leningen onder de 500 euro blijven, en in Nederland is het wettelijk bepaald dat er voor leningen onder de 500 euro geen BKR toetsingen nodig zijn. Dus inderdaad; geld lenen zonder BKR toetsing.

Hoe steekt de mini lening in elkaar?

De mini lening steekt in principe heel eenvoudig in elkaar. De geldverstrekkers van mini leningen zitten nagenoeg alleen online. Dit betekent dus dat je alleen online een mini lening kunt aanvragen. Als je online de gegevens hebt ingevoerd en het aanvraagformulier hebt verzonden, hoef je alleen je loonstrookje en identificatie op te sturen, in de meeste gevallen via de mail.

Er wordt zoals eerder gezegd geen BKR toetsing gedaan, en als de aanvraag goedgekeurd wordt, staat het geld in de meeste gevallen binnen 24 uur op je rekening bijgeschreven.

Je kunt dus niet meer dan 500 euro lenen (in zeldzame gevallen kun je bij sommige mini lening geldverstrekkers 750 euro lenen) en dit staat heel vlot op je rekening bijgeschreven. Ze hebben geen verdere papieren van je nodig, en de volgende keer dat je een mini lening aanvraagt bij dezelfde geldverstrekker van een mini lening, hoef je alleen maar te smsen.

Wat is het nadeel van de mini lening?

Zoals met alles zitten er ook aan de mini lening nadelen. Het eerste nadeel hebben we al genoemd: je kunt niet meer dan 1500 euro lenen. Als je ook niet meer hoeft te lenen, dan maakt dit gegeven helemaal niets uit. Maar als je op zoek bent naar 1000 euro, dan zit je bij de mini lening niet aan het juiste adres.

Een ander nadeel is dat de looptijd van de lening ‘mini’ is, dus kort. In de meeste gevallen is de looptijd van deze vorm van snel geld lenen maximaal 45 dagen. Dit betekent dat je het geld snel lenen kunt, maar ook weer snel moet terug betalen.

Voor de service die de mini lening biedt (snel geld lenen) worden kosten in rekening gebracht die niet niks zijn. Vaak zijn dit kosten (dus winst voor de geldverstrekker) onder de noemer ‘administratiekosten’. Per mini lening kan dit oplopen tot 50 euro. Als je kijkt naar het maximale bedrag dat je kunt lenen met de mini lening, dan is dat niet niks. Dus, de mini lening heeft voordelen en nadelen. Doe dus goed je huiswerk voordat je een mini lening afsluit.

https://minikredietaanvragen.com/minikredieten-in-nederland-aanvragen/