Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Een baan zoeken kan frustrerend zijn

Zet jouw belangrijkste min- en pluspunten op een rijtje als je naarstig een job probeert te vinden. Alleen op deze manier heb je een beetje een idee welk werk past bij jou. Bovendien is het wenselijk om een idee te krijgen van jouw capaciteiten. Waar ben jij goed in en wat ligt jou minder? Het kan hierbij fijn zijn om te kiezen voor een loopbaancoach. Een professionele loopbaancoach kan jou helpen en adviseren. Veel mensen vinden dit prettig.

Actie ondernemen

Mensen vinden een nieuwe baan door allerlei dingen uit te proberen. Zo hopen ze via hun netwerk de baan van hun dromen te vinden. Een professioneel netwerk op een platform als LinkedIn bijvoorbeeld is voor velen dé kans om aan een carrière te werken. Tevens zou je je omgeving eens grondig kunnen vragen naar de opties. Het is daarnaast handig om te speuren op vacaturesites, aangezien er aan de lopende band baantjes verschijnen online. Twijfel niet als je iets tegenkomt en probeer meteen contact te leggen wat betreft de vacature. Bovendien kun je altijd aankloppen bij een uitzendbureau, al komt dat de laatste jaren bar weinig voor. Uitzendbureaus bestaan echter nog wel. Wil je bijvoorbeeld gerichter zoeken, dan kom je uit bij een detacheringsbureau. Je zou online alvast kunnen speuren naar de mogelijkheden voor jou, door gebruik te maken van een term als ‘detachering in de zorg’. Overigens bestaat er voor detachering in de zorg voldoende keus uit een hoop detacheringsbureaus. Je ziet een overzicht van onder andere recruiters en detacheringsbureaus die in de zorgsector actief zijn en gespecialiseerd. Tot slot zou een selectiebureau ook een uitkomst kunnen zijn.

Tips

Jouw uiteindelijke doel is iets waar je naartoe werkt in zoveel jaar tijd, maar wat als dat uiteindelijke doel nou totaal onbekend is? Schrijf daarom voor jezelf op waar jij jezelf ziet na een aantal jaren. Noteer meteen welke eigenschappen van jou positief zijn. Je wilt jezelf immers grondig leren kennen, aangezien een potentiële werkgever dit uiteindelijk ook wil. Het is dan essentieel dat je iets over jezelf weet en jezelf kent. Een beuker van een motivatiebrief en een goed curriculum vitae zijn daarnaast cruciaal.