Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Groei mee met je verkoop

Als bedrijf wil je natuurlijk ervoor zorgen dat je zo groot mogelijk wordt. Het opschalen van een bedrijf vereist aandacht op meerdere gebieden. Een van die gebieden is natuurlijk de logistiek. Zonder een opbergplaats voor goederen is het lastig om alle klanten te voorzien van voldoende producten en diensten wanneer ze nodig zijn. Het vergroten van de opslag kent echter een aantal problemen. Opschalen vereist namelijk nieuwe logistieke procedures en infrastructuur.

 

De veiligheid van de opslagplaats

Een grote hoeveelheid opslag vereist meer aandacht voor de veiligheid van de werknemers. Meer opslagplaats betekent namelijk ook dat er meer in de hoogte gewerkt moet worden. Voor zowel de goederen als het personeel kan dit vrij gevaarlijk zijn. Je wil namelijk niet dat opbergrekken massaal omvallen wanneer er met een heftruck tegen aan gebotst wordt. Goederen kunnen ook vallen tijdens het opbergen in de rekken. Een oplossing hiervoor zou een goederen lift kunnen zijn. Hiermee kunnen goederen veilig opgetild worden naar een hoger niveau zonder dat er veel mankracht voor nodig is.

 

De flow in de gaten houden

Een goede flow in de opslagplaats is essentieel voor een efficiënte opberging van goederen. Je wil natuurlijk niet dat werknemers elkaar in de weg gaan lopen. Vooral wanneer ze allemaal zware goederen aan het transporteren zijn. Het is daarbij belangrijk dat er zowel ruimte voor het opbergen als ruimte voor het personeel wordt gemaakt. De ruimte voor het personeel moet zo ingericht worden dat er genoeg plek is voor beide personeel om in tegengestelde richtingen te kunnen lopen. Het is hierbij ook mogelijk om een 1 richtingsverkeer te maken. Hierdoor kunnen werknemers slechts van 1 richting komen. Hierbij met er opgelet worden dat de flow zo wordt ingericht dat medewerkers niet op elkaar moeten wachten.

 

Management voor het onderhouden van goederen

Het opslaan van goederen is erg kostbaar. Het opschalen van de verkopen betekent ook dat er meer kosten worden gemaakt voor het opbergen van goederen. Hoe meer goederen worden opgeborgen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het is daarom belangrijk dat er genoeg voorraad is om aan de vraag te voldoen, maar niet te veel zodat er te veel opbergkosten worden gemaakt. Het inschatten van de exacte hoeveelheid goederen die nodig is kan echter vrij lastig zijn. Een goede manier om hiermee om te gaan is door de vraag aan goederen per periode in te schatten met een buffer voor een foutmarge. Dit kan ook gedaan worden door een kanban waarbij er een signaal gaat branden bij een bepaalde hoeveelheid overige goederen.