Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Hoe op de eenvoudigste manier een autoverzekering vergelijken?

Voor de autoverzekering geldt dat ze sinds jaar en dag bekend staat als zowat de meest concurrentiële verzekering die er op de markt is terug te vinden. Dat hoeft ook niet te verbazen. Elke persoon die bestuurder is van een auto die de openbare weg op komt is namelijk bij wet verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten. Dit concurrentiële aspect heeft ervoor gezorgd dat een autoverzekering vergelijken altijd interessant is. Het uitvoeren van een vergelijking neemt tegenwoordig nauwelijks nog tijd in beslag terwijl je er wel een ongelofelijk bedrag mee kan uitsparen. In ieder geval, wil jij dus met zekerheid niet te veel moeten betalen voor de verzekering van jouw auto? Wil je dan ook graag een vergelijking uitvoeren? Dan maakt de informatie die je aantreft op deze pagina meteen duidelijk hoe je daarvoor nu precies het best te werk kan gaan.

Waar kan je terecht voor een autoverzekering vergelijken?

Je toekomstige autoverzekering vergelijken kan gebeuren bij verschillende partijen. In eerste instantie kan je daarvoor terecht op de website van je vertrouwde verzekeraar. Voor heel wat mensen geldt dat dit de meest aangewezen keuze is. Dit niet in het minst omdat ze reeds bekend zijn met niet alleen de partij in kwestie, maar ook met de website en hoe deze werkt. Toch moet het gezegd dat deze vorm van vergelijken eigenlijk niet wordt aangeraden. Dat is in het bijzonder het gevolg van het feit dat de verzekeraar in kwestie de uitkomst mogelijks zo kan manipuleren dat deze vooral in zijn of haar voordeel wijst. Dat is natuurlijk ook logisch, want waarom zou een bepaalde verzekeraar de autoverzekering van een concurrent gaan aanprijzen?

Het beste wat je dan ook kan doen voor wat jouw autoverzekering vergelijken betreft is ervoor kiezen om gebruik te gaan maken van een echte, neutrale vergelijkingssite. Voor een dergelijke website geldt dat ze over een uitgebreid systeem beschikt die je kan helpen om in een mum van tijd de goedkoopste autoverzekeringen op de markt te kunnen achterhalen. Hoe ga je hiervoor nu echter precies te werk? Zeer eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is goed nadenken over het soort verzekering die je graag voor je auto zal willen afsluiten. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk ook stil willen blijven staan bij een aantal andere factoren. Daarover vertellen we je echter graag meer verderop deze pagina.

Manueel autoverzekeringen vergelijken? Niet meer van deze tijd!

Wou je vroeger een autoverzekering vergelijken? Dan was het noodzakelijk om daarvoor manueel offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars. Het spreekt echter voor zich dat dit bijzonder veel tijd in beslag nam. Dit niet alleen omdat je elke offerte-aanvraag manueel moest versturen, maar natuurlijk ook omdat het even kon duren voordat er reactie kwam van de verzekeraar. Tegenwoordig is het manueel aanvragen van offertes gelukkig helemaal verleden tijd. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite is het mogelijk om binnen slechts enkele seconden tijd een goed beeld te krijgen van de verschillende verzekeraars die jou de interessantste voorwaarden aanbieden.

Waar allemaal rekening mee houden bij autoverzekering vergelijken?

Ga je een autoverzekering vergelijken? Dan wordt het al snel duidelijk dat er daarbij verschillende zaken zijn waar je graag rekening mee zal willen houden. In eerste instantie moet je natuurlijk voor jezelf hebben uitgemaakt wat nu voor jouw situatie precies de interessantste type verzekering is. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen verschillende opties zoals bijvoorbeeld:

  1. De WA-verzekering die uitsluitend schade aan derden dekt;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering of de zogenaamde allrisk;

Welk type autoverzekering voor jou het interessantst is zal worden bepaald door niet alleen het voertuig waarover je beschikt, maar ook door met name het aantal kilometers die je gaat afleggen op jaarbasis. Heb je ervoor gekozen om een goedkope auto te kopen en doe je daar op jaarbasis eigenlijk nauwelijks kilometers mee? Dan spreekt het voor zich dat het afsluiten van een allrisk nergens voor nodig is. Ben jij echter iemand die dagelijks de baan op gaat en daarbij menig aantal kilometers aflegt? In dat geval spreekt het voor zich dat een allrisk wel de moeite waard kan zijn.

Hoe kan je de premie van je autoverzekering betalen?

Tijdens een autoverzekering vergelijken zullen de polisvoorwaarden van de verzekering die je eventueel gaat afsluiten meteen duidelijk worden. Een belangrijk aandachtspunt binnen deze polis heeft betrekking tot de manier waarop de periodieke verzekeringspremie kan worden betaald. Het spreekt voor zich dat hiervoor geldt dat dit in het merendeel van de gevallen gebeurt één keer per jaar. Afhankelijk van het moment waarop je de auto hebt ingeschreven zal je dan ook een verzoek krijgen om de verzekeringspremie te betalen. In het bijzonder voor mensen die een dure autoverzekering zoals een allrisk hebben afgesloten is dit lang niet altijd even eenvoudig te betalen.

Bovenstaande hoeft geen probleem te zijn. Tijdens een autoverzekering vergelijken kan er je namelijk bijvoorbeeld ook worden aangegeven dat je over de mogelijkheid beschikt om de premie op periodieke basis te betalen. Dit betekent dat je ze dan bijvoorbeeld kan splitsen over twaalf termijnen. Ondanks het feit dat dit interessant kan zijn is het bij bepaalde verzekeraars wel zo dat er daarvoor extra kosten worden aangerekend. Is dat het geval? Dan kan dat er zomaar voor zorgen dat jouw autoverzekering een stuk duurder gaat uitvallen. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling.

Heb je behoeften aan extra verzekeringen of niet?

Naast bovenstaande zal je ook altijd even stil willen blijven staan bij de eventuele noodzaak aan het afsluiten van een extra verzekering. Ook hiervoor geldt dat dit lang niet voor iedereen een vereiste is. Toch kan het in bepaalde gevallen zeker van pas komen. Neem nu bijvoorbeeld mensen die ervoor kiezen om regelmatig naar het buitenland op vakantie te gaan met hun auto. Zij zullen bijvoorbeeld graag willen hebben dat ze beschikken over een bijstandsverzekering waar ze niet alleen in eigen land, maar bij uitbreiding in bijvoorbeeld heel Europa gebruik van kunnen maken. Dit is uiteraard slechts één voorbeeld van een extra verzekering. In de praktijk zijn er heel wat interessante extra polissen beschikbaar voor de autoverzekering die je mogelijks zal willen overwegen. Ook dit is een interessant punt om rekening mee te houden bij een autoverzekering vergelijken bij Diks.