Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Je autoverzekering vergelijken helpt je honderden euro’s per jaar te besparen

Iedere Nederlander die in het bezit is van een motorrijtuig moet een autoverzekering afsluiten, zoals staat opgenomen in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Met een autoverzekering ben je niet alleen verzekerd tegen schade aan je auto, maar ook tegen schade die jouw auto veroorzaakt. Welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past, is voor iedere situatie anders. Om hierachter te komen is autoverzekeringen vergelijken ten strengste aan te raden. Op de onafhankelijke website autoverzekering.nl kun je maar liefst 28 autoverzekeraars met elkaar vergelijken voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van je autoverzekering.

In vijf eenvoudige stappen je autoverzekering vergelijken

Wanneer je een nieuwe autoverzekering nodig hebt of je wil van verzekeraar overstappen, dan is vergelijken wel raadzaam. Autoverzekeringen vergelijken is zeer simpel te doen en kost slechts drie minuten van je tijd. Volg je de onderstaande stappen, ben je ervan verzekerd dat jij de goedkoopste autoverzekering voor je auto uitkiest wat kan leiden tot een besparing van €200 per jaar. Autoverzekeringen vergelijken kun je middels deze vijf stappen doen:

  • Vul je adres en kenteken in; 

  • Vul je schadevrije jaren in;

  • Geef aan welke dekking (WA, WA en beperkt casco of Allrisk) je wil;

  • Geef aan hoeveel kilometers per jaar je rijdt;

  • De zoekmachine biedt je de goedkoopste autoverzekeringen aan. Vergelijk deze onderling en maak je keuze.

Wat is de Nationale Nederlanden?

De Nationale Nederlanden is een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland. De maatschappij biedt aan particuliere en zakelijke klanten onder meer verzekeringen, pensioenen, hypotheken en beleggingen aan. De Nationale Nederlanden vindt zijn oorsprong in de achttiende eeuw, maar vanaf 1963 is het bedrijf ontstaan zoals die nu bekend is.

Voor- en nadelen van een autoverzekering bij de Nationale Nederlanden

Je autoverzekering afsluiten bij de Nationale Nederlanden loont, want:

  • Je krijgt tot 85 procent korting bij schadevrij rijden

  • Je betaalt geen eigen risico, wanneer je schade laat herstellen door een bedrijf die aangesloten is bij de Nationale Nederlanden.

  • Wanneer de schadehulp niet naar tevredenheid gebeurt, krijg je vier maanden van je betaalde premie terug.

Het enige nadeel waar de Nationale Nederlanden mee kampt, is dat je in het eerste jaar je verzekering niet kunt opzeggen wanneer je bijvoorbeeld ontevreden bent. Je mag je verzekering alleen opzeggen in het eerste jaar, wanneer je jouw auto in dat jaar verkoopt. 

Autoverzekering vergelijken loont

Naast de Nationale Nederlanden biedt autoverzekering.nl ook nog andere grote verzekeraars aan, waaruit je kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit: Centraal Beheer, Avéro, Nationale Nederlanden, Allianz Direct, FBTO, Univé, OHRA, ABN Amro en AEGON. Je autoverzekering vergelijken kan je flink wat geld uitsparen, dus neem zeker de tijd om het te doen. Veel werk is het niet en bij vragen kun je altijd terecht bij de klantenservice, die zes dagen per week graag je helpt bij problemen of vragen.