Aggiez.nl
Image default
Vakantie

Op vakantie naar een Nederlands Noordzee-eiland?

In Nederland heb je de Wadden net zoals je die in Duitsland hebt. Er zijn in deze Wadden ook Nederlandse Noordzee-eilanden. Dit is een prachtig gebied zoals we dat in Duitsland uiteraard goed kennen. Een unieke ervaring die je eens meegemaakt moet hebben in je leven. Maar wat is er nou zo leuk aan de Nederlands Noordzee-eiland. Dat kun je allemaal lezen in deze blog.

Welke Waddeneilanden zijn er in Nederland?

Je hebt in totaal 5 Waddeneilanden. In de onderstaande opsomming zijn ze allemaal even uitgelicht voor je.

  • Texel – Texel is het grootste Waddeneiland. Dit eiland heeft ook het meeste inwoners en er wordt gereden met auto’s. Er zijn zelfs snelwegen. Texel is een prachtig eiland, maar het echte eilandgevoel is er minder dan bij de andere eilanden.
  • Vlieland – Vlieland is een redelijk klein eiland dat voor meer dan de helft bestaat uit strand. De rest bestaat voornamelijk uit bos en duinen. Het echte eilandgevoel kun je hier zeker krijgen. Met een leuk dorpje en allerlei leuke bezienswaardigheden kun je het hier zeker een tijdje naar je zin hebben.
  • Terschellig – Ook Terschelling heeft snelwegen, maar is een prachtig eiland met meerdere dorpjes. Elk dorpje heeft zijn eigen kenmerken. Met de welbekende Brandaris heeft het eiland ook een geweldige vuurtoren.
  • Ameland – Ameland is na Texel en Terschelling het grootste Waddeneiland. Het is heerlijk uitwaaien en er zijn genoeg dingen te doen. Ameland is bijvoorbeeld prachtig om te gaan wadlopen.
  • Schiermonnikoog – Schiermonnikoog is een prachtige plek en tevens het kleinste eiland van de 5. Het is wel heel knus. Ook is het een perfect eiland om even te gaan fietsen. Lekker uitwaaien!

Waar vind ik meer informatie?

Waar je meer informatie kunt vinden over elk Nederlands Noordzee-eiland? Dit kan op enorm veel websites op het internet. Ook kan dit bij bijvoorbeeld plaatselijke VVV’s. Ook hebben reisbureaus vaak wel informatie over de Waddeneilanden.

https://www.eilandverhuur.de/niederlandische-nordseeinsel