Watergedragen verf

Watergedragen verf is hetzelfde als verf op waterbasis: het oplosmiddel bestaat hierbij uit water en bevat geen chemische stoffen. Je begrijpt al dat watergedragen verf daarom ook veel beter is voor uw gezondheid en ook voor het milieu. Steeds vaker vragen mensen naar verf op waterbasis in plaats van de variant met terpentine.

 

Schilderen met watergedragen verf

Gezondheid en milieu zijn belangrijke voordelen van verf op waterbasis. Maar natuurlijk moet je er ook prettig mee kunnen werken. Anders stapt u toch weer over op terpentine als dat fijner verft. En de kans is wel groot dat je watergedragen verf prettiger gaat vinden.

Ten eerste is is het geurloos dus je kunt ongehinderd lekker los met jouw verfklus. Ten tweede heeft het een zeer goede dekking, heeft vooral de watergedragen muurverf een mooie vloei en is het ook makkelijk te reinigen. En natuurlijk is ook de verf op waterbasis er in alle kleuren van de regenboog.

Waar je verf op waterbasis echt uitstekend voor binnen verfklussen kunt gebruiken, is verf op basis van terpentine nog altijd een veelgebruikte variant voor buiten. Maar ook verf voor buitenmuren is er tegenwoordig op waterbasis en werkt ook op alle ondergronden. Is er in het verleden geschilderd met verf met terpentine? Dan kunt u het oppervlak gerust overschilderen met de watergedragen verf.

 

Snellere droogtijd

Over het algemeen is de verf op waterbasis sneller droog dan die op basis van terpentine. Dit omdat de eerstgenoemde andere ingrediënten heeft waardoor het makkelijker aan de lucht kan drogen. Dat heeft voordelen en nadelen.

 Voordeel is dat je snel weer met een nieuwe verflaag er overheen kunt, om zo een mooie dekkende laag te krijgen. Maar eigenlijk moet je gewoon in één keer door, omdat je anders het verschil blijft zien in kleur als je nog een keer er overheen gaat verven. En alles weer opnieuw  te moeten verven is niet iets waar u op zit te wachten en kost geld: meer verf. Watergedragen verf of toch die op basis van terpentine? Welke voor u het beste is hangt af van uw klus. Vraag ernaar bij uw verfspecialist.

https://www.ankerstuyshop.nl/watergedragen-verf.html