Aggiez.nl
Image default
Mode en Kleding

Zo kies je de beste laptoptas

Zo kies je de beste laptoptas

Of je nu scholier bent, student of een werkende mens; de kans is vrij groot dat je elke werk- of schooldag de deur uit gaat in het gezelschap van je laptop. Het is dan op de digitale snelweg ook nog een stuk drukker dan op de analoge snelweg. Miljarden mensen zijn tegelijkertijd online. Onmisbaar dus die laptop. En de tas waarin je hem vervoert. Want een voorwerp waar je zo onlosmakelijk en letterlijk mee verbonden bent verdient natuurlijk een top tas. Maar welke dan?

Size does matter! 

Als je een laptoptas wilt aanschaffen is het eerste dat je moet doen meten. Klinkt heel logisch, maar het zal je verbazen hoeveel mensen uiteindelijk met een verkeerd formaat zitten. Je moet dus weten welk formaat laptop je hebt zodat je een passende tas kunt kiezen. Je kunt hiervoor een liniaal gebruiken en een handig rekensommetje om het om te rekenen naar het veelgebruikte ‘inch’ waarmee de maat van de laptop op websites wordt aangegeven. Maar meestal staat het gewoon op je laptop zelf of kun je een handige tabel opzoeken als je geen zin hebt om te rekenen. Zo voorkom je dat je onnodig tussen de laptoptassen 14 inch zoekt terwijl jouw laptop daar helemaal niet in past. Extra tip; beter iets te groot, dan iets te klein!

Voor iedereen de perfecte laptoptas

Wat voor laptoptas het beste is hangt heel erg af van jouw situatie. Als jij elke dag in vanuit je warme, droge auto zo je werkplek in wandelt zonder ook maar een minuut aan de elementen blootgesteld te worden dan kun je sneller kiezen voor een luxueuze lederen aktetas. Maar zit je dagelijks eerst een paar kilometer op de fiets naar school, of moet je met de fiets én de trein, dan is het praktisch als je je handen vrij hebt met een laptoprugzak op je rug. Kies er dan bovendien eentje die ook wel een paar regendruppels kan hebben, zoals de Rains tas. Dan weet je altijd zeker dat je laptop en andere spulletjes veilig en droog aankomen. 

Welke stijl past bij jou?

Dan is er natuurlijk ook nog de kwestie van smaak. En dat kan nogal verschillen en is erg persoonlijk. Maar denk niet dat je weinig keuze hebt als het om laptoptassen gaat. Je kunt namelijk alle kanten op. Van high end leren laptoptassen, trendy leren laptoprugzakken, een frisse en elegante laptoptas 17 inch dames, of juist een sportief model voor mannen. Je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog, allerlei verschillende materialen en diverse merken. Van luxe en extravagant met Plevier of Castelijn & Beerens tot lekker trendy en hip met Lefrik of Kapten & Son. Hoewel het maken van een keuze qua stijl natuurlijk erg persoonlijk is, kun je je afvragen of het in het kader van duurzaamheid handig is om voor een tijdloos design te kiezen (en een duurzame tas) zodat je niet binnen korte tijd uitgekeken bent of je tas uit de mode.