Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Bewakingscamera

Een bewakingscamera is extreem handig voor het vastleggen van strafbare feiten en voor bewijsmateriaal dat gebruikt kan worden in rechtszaken. Tegenwoordig kom je op veel plaatsen bewakingscamera’s tegen. Vroeger was een camera iets voor bedrijven die kostbare spullen hadden liggen zoals juweliers. Tegenwoordig is dit echter niet het geval meer en zie je de camera’s ook wel bij particulieren hangen. 

Een  camera systeemhoeft tegenwoordig niet heel prijzig te zijn. Er zijn al camera’s vanaf 55 euro. Dit zijn beveiligingscamera’s die je gewoon rondom je huis kan plaatsen om eventuele ongewenste gasten op camera vast te leggen. Hiermee heb je een beeld van wie er in de buurt van je huis is. Deze beveiligingscamera’s hebben vaak ook al bewegings detectie, zodat de camera niet 24 uur onnodig aan staat. Voor de mensen die er niet zoveel voor over hebben zouden eventueel ook nog een dummy camera kunnen kopen om toch een signaal af te geven naar de buitenwereld. Vaak zijn deze camera’s niet te onderscheiden van de echte bewakingscamera’s.

De wet zegt echter wel dat als je een beveiligingscamera op wil hangen dat het ergens duidelijk aangegeven moet worden. Er moet dus voor je tuin of ergens zichtbaar aangegeven worden dat er beveiligingscamera’s hangen. Daarnaast moet er ook opgelet worden als er geluidsopname bij opgenomen worden, omdat dit weer apart strafbaar is. Als particulier zal je daar niet heel veel op hoeven te letten, want goedkope kleinere camera’s hebben vaak geen geluidsopname apparatuur erop zitten.

Het is dus voor zowel ondernemingen als particulieren een goede investering om een beveiligingscamera aan te schaffen. Naast het feit dat eventuele strafbare feiten worden vastgelegd op camera zullen inbrekers wel twee keer nadenken voordat ze besluiten om in te breken bij een huis waar een camera hangt. Naast de camera zal het wettelijk verplichte bordje ook een signaal afgeven.

http://onlinecamerashop.nl