Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

De meest populaire rvs finishes

Roestvrij staal wordt tegenwoordig op verschillende manieren gebruikt. Bij het beslissen welk type rvs finish nodig is, is het belangrijk om te weten welke opties het beste passen bij de eindgebruikscasus voor dat specifieke stuk staal.

Het belangrijkste om te onthouden bij het overwegen van een rvs finish is de vereiste corrosieweerstand. Bepaalde afwerkingen zullen beter zijn in het bestrijden van corrosie dan andere. Als het staal dat u nodig heeft in een corrosieve omgeving zal bevinden, zou die kennis de drijvende kracht achter uw selectieproces voor de rvs finish moeten zijn.

Nr. 2 – matte afwerking
De nr. 2B afwerking is de meest voorkomende rvs finish.. Nr. 2B afgewerkt staal heeft eigenlijk een saaie uitstraling die lijkt op een wazige spiegel. Het is niet bijzonder esthetisch, wat het een goede optie maakt voor gevallen waarin het uiterlijk van het staal niet de hoogste prioriteit heeft.

Nr. 2B-afwerkingen zijn een goede keuze wanneer later het staal verder wordt afgewerkt of gepolijst.

Een nr. 2B afwerking wordt gemaakt door een proces dat bekend staat als koudwalsen. Dit is een proces waarbij de metalen plaat tussen rollen wordt geplaatst en vervolgens wordt samengedrukt. De hoeveelheid gegenereerde spanning bepaalt de hardheid van het eindproduct. Dit proces helpt ook om kuilen in het oppervlak van het staal te verwijderen of het gehele oppervlak glad te maken, waardoor de corrosiebestendigheid toeneemt. Daarna wordt het staal ontkalkt in een zure oplossing voordat het een laatste keer door gepolijste rollen gaat.

Nee. 2B-afwerkingen zijn meestal de goedkoopste afwerkingsoptie voor roestvrij staal.

Nr.4 – Geborstelde afwerking
Een populaire rvs finish voor apparaten is de geborstelde afwerking nr. 4. Een geborstelde afwerking wordt gecreëerd door het roestvrij staal in één richting te schuren. Als gevolg hiervan heeft geborsteld roestvrij staal een korrel of een patroon van parallelle lijnen.

Geborstelde afwerkingen hebben een gedempte glans omdat hun parallelle lijnen voorkomen dat het oppervlak als een spiegel werkt en licht reflecteert.

Een geborstelde afwerking zal roestvrij staal echter minder corrosiebestendig maken, omdat de parallelle lijnen die het creëert extra ruimte bieden waar roest of andere corrosie kan vasthouden.

Als u op zoek bent naar roestvrij geborsteld roestvrij staal nr. 4, zorg er dan voor dat u monsters van uw potentiële leveranciers opvraagt ​​om een ​​idee te krijgen van hoe het eindproduct eruit zal zien.

Nr. 8 – Spiegelafwerking
Zoals de naam al aangeeft, is een nr. 8-afwerking zeer reflecterend en spiegelachtig en wordt deze gecreëerd door het roestvrij staal te polijsten.

Zoals je zou verwachten, is de nr. 8 afwerking de meest reflecterende afwerking die kan worden gegeven aan roestvrij staal. Het is gemaakt door het roestvrij staal te behandelen met een reeks schuurmiddelen die krassen, kuilen en andere onvolkomenheden verwijderen. Zodra dat proces voltooid is, wordt het staal gepolijst totdat een sterk reflecterende afwerking is bereikt.

Deze rvs finish levert uitstekend werk bij het verwijderen en verbergen van onvolkomenheden en verbetert de corrosieweerstand van het roestvrij staal.

Heb je eenmaal besloten wat voor soort afwerking je nodig hebt voor je roestvrij staal, neem dan gerust contact op met ons.

https://vangeenen.nl