Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Dineren op een eikenhouten eettafel

Wie graag in stijl eet, eet van een houten eettafel. Wie graag in stijl eet van een meubel die tegen alles bestand is en ook nog eens heel mooi oogt, eet van een luxe eikenhouten eettafel!

Tal van tafels

Er zijn tal van soorten tafels, behalve de eikenhouten eettafel, die met de jaren in stijl zijn geweest. In de jaren 60 en 70 was bijvoorbeeld de mod-beweging heel erg in, en zag je geen zware houten meubels maar eerder metalen meubels met een lichte, compacte frame. Dit werd beschouwd als mooi en trendy. De eikenhouten eettafel verschilt heel erg van dit modernistische ideaal, maar heeft mee dat hij met zijn neutrale kleur en uitstraling binnen elk decor past. Houten meubels als de eikenhouten eettafel waren erg populair tijdens bijvoorbeeld het Victoriaanse tijdperk, omdat metaalbewerking nog erg moeilijk en duur was en dus alleen werd gebruikt voor treinrails en dergelijke, en andere materialen zoals plastic nog niet waren uitgevonden, en dus ook niet konden worden benut bij het bouwen van meubilair.

Eikenhout

Behalve eikenhout zijn er veel verschillende soorten hout die kunnen worden gebruikt bij het maken van meubels en andere houten zaken. Deze verschillende houtsoorten lopen ook uiteen als het gaat om kleur, hardheid, buigzaamheid en zo zijn er nog veel meer andere kwaliteiten van hout die per soort heel erg kunnen verschillen. Sommige mensen geven de voorkeur aan donker hout, wat een statige indruk geeft, of juist lichtgekleurd hout, wat dan eerder een luchtige, lichte indruk geeft. Eikenhout heeft mee dat het erg neutraal is, dus niet overweldigend donker en ook niet overweldigend licht. Eikenhout is er ook om bekend dat het heel erg hard en solide is, en daarom is een eikenhouten eettafel zo’n goede keuze voor een diner meubel: hij kan nogal tegen een stootje!