Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Lexus occasions zijn relatief schaars

Mensen die via interessante en zeer lezenswaardige blogs over auto’s altijd op de hoogte zijn van het laatste auto nieuws, weten al lang dat Lexus de luxere divisie is van Toyota. In Europa blijft het nog even uit, in Amerika en Canada is Lexus er ondertussen al in geslaagd om de strijd met de gevestigde orde aan te gaan. Ondertussen groeit de Lexus ook in Nederland, iets dat je afleest aan het aanbod Lexus occasions.

Relatief schaars

Toch blijven Lexus occasions nog relatief schaars en als je liefhebber bent van Lexus en je aast op een tweedehandse uitvoering, dan moet je echt bij de les zijn. Want voor je het weet is iemand anders je al weer voor geweest. Lexus introduceerde in Europa eerst de :S400, een limousine-achtige auto met een V8 motor. Later kwamen er ook kleinere uitvoeringen naar het vasteland. Bekendste modellen van Lexus, die je dus eventueel ook als occasion zou kunnen kopen, zijn de wel weer grote LS430, de middenklasser IS 200, de SUV RX 400, een middelgrote auto, en de C430 de coupé cabriolet. 

Lezenswaardige autoblogs

Wist je overigens wel dat Lexus werkt volgens de L-Finesse filosofie? Ongetwijfeld wel als je de autoblogs vol auto nieuws op de voet volgt, maar anders vast niet. Het maakt de Lexus nog meer bijzonder en ook aantrekkelijk om als occasion aan te schaffen. Gelukkig komen er steeds meer op de markt, de keuze is echter nog steeds niet reuze. Kijk je nu naar de modellen van Lexus, de toekomstige Lexus occasions dus, dan vallen vooral de LFA  LS sportwagens op, de hogere middenklasser in de vorm van de GS, terwijl de Lexus LX en GX tot de topklasse SUV gerekend moeten worden. De Lexus SC is het meer sportieve model van het automerk. Wellicht dat hij die over een aantal jaren als occasion koopt.