Aggiez.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gietvloer aanschaffen? Let op de volgende zaken

De gietvloer, hij komt tegenwoordig overal voor. Je hebt hem vast wel gezien in je favoriete winkel, een bedrijfsuitje in de lokale brouwerij of bij iemand waar je op visite was. Waar mensen 10 jaar geleden nog veel tapijt lieten leggen en tegelvloeren namen is de smaak op het gebied van vloeren wat veranderd. De gietvloer is een elegante luxe vloer die met verschillende stijlen en smaken gecombineerd kan worden. We vroegen Kevin Kleijn van Kleijn Coatings uit Breda waar je vooral op moet letten bij het leggen van gietvloeren. Deze partij is al ruim 15 jaar specialist op het gebied van gietvloeren en had wat leuke tips voor ons:

“Leuk dat jullie bij ons langskomen! Ja, we hebben niets te klagen op het moment want we krijgen elke dag wel nieuwe opdrachten binnen. We zien in de gehele branche dat het enorm druk is en iedereen een nieuwe vloer wilt lijkt het wel haha. Mensen kunnen niet op vakantie en vanwege inflatie kiezen veel Nederlanders er ook voor om hun geld te investeren in het huis. Je komt dan al snel uit bij een luxe houten of gietvloer.

De belangrijkste tip die wij mee willen geven is dat mensen goed vooronderzoek moeten doen als ze een gietvloer willen laten leggen. Vanwege de drukte op de markt zien kleine ondernemers hun kans om ook de gietvloer aan te bieden in hun assortiment. Dit is in principe geen probleem, als je maar wel de juiste mensen in huis hebt die de vloer kunnen leggen. Het is echt precisiewerk waarbij je geduld moet hebben en niet overhaast aan de slag gaat. Het leggen van deze vloeren is een proces dat meerdere dagen duurt omdat je laagje voor laagje de vloer legt.

We zien dat consumenten tegenwoordig wat minder geduld hebben en de vloer zo snel mogelijk willen laten leggen. Ze letten daarbij minder op de service van het bedrijf dat ze inschakelen. In sommige gevallen kunnen er vervelende situaties ontstaan als de vloer bijvoorbeeld niet goed gelegd wordt en er scheurtjes in komen. De kleine ondernemer verdwijnt dan al snel van de radar en in dat soort gevallen worden wij vaak ingeschakeld om de schade te herstellen. Dit zijn veel kopzorgen en als je een planning hebt bij het verbouwen van je huis, raakt deze vaak ook nog in de war. Wij adviseren dus echt om goed vooronderzoek te doen en een gedegen portfolio op te vragen bij de partij die je kiest. Wat voor reviews heeft deze partij? Hoe lang bestaan ze al? Vertrouw hierbij ook op je onderbuikgevoel als je in gesprek gaat met zo’n partij.

Je kan altijd nog de stoute schoenen aantrekken en een betrouwbare partij bellen of ze een andere partij kunnen aanraden als ze zelf vol zitten in de planning.