Aggiez.nl
Image default
Auto's en Motoren

Hoe haalt u het beste uit de verkoop van uw camper?

Uw camper verkopen

In 2020 is, door corona, de verkoop van campers met bijna 21% gestegen. De camper geeft vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Bovendien hoeft u met een camper geen gebruik meer te maken van openbare voorzieningen op een camping. Dat kan een veilig gevoel geven.
Maar een camper hebben heeft ook een keerzijde. Zo bedragen de kosten voor het onderhoud en stalling al gauw duizenden euro’s per jaar. Niet iedereen kan dat opbrengen. Of uw persoonlijke omstandigheden veranderen, waardoor een camper niet meer in uw leven past.
In dit artikel gaan we in op hoe u dan het beste uw camper kan verkopen. En we gaan ook nog kort in op het inruilen van uw camper.

Tips voor verkoop

Bij het camper verkopen komt een hoop kijken. Hieronder geven wij u tips:

  • Bepaal of u de camper zelf wilt verkopen, of daar een professional voor inschakelt. De verkoop is een hoop werk, dus een derde partij kan handig zijn. Maar de kosten daarvoor gaan wel af van de winst van verkoop.
  • Zorg voor een goede, realistische waardebepaling. Let daarbij op bouwjaar, staat, eventuele aanvullende opties en het aantal kilometers op de teller.
  • Doe een kentekencheck. Dit is gratis bij de RDW. Hierbij krijgt u alle gegevens over uw camper, ook de dingen die u misschien zelf nog niet wist; zo kunt u een volledig beeld geven.
  • Maak een duidelijke advertentie. Leuk weetje: hoe uitgebreider de advertentie, hoe betrouwbaarder u als verkoper overkomt. Geef informatie over zaken als: prijs, aslast en de kwaliteit van de banden, maar ook afmetingen, bouwjaar, merk, indeling, aantal slaapplaatsen, staat van de camper en hoeveel deze gebruikt is. Noteer ook de eventuele extra’s en informatie over de stalling.
  • Maak duidelijke foto’s. Zorg dat de camper schoon is van binnen en buiten. Maak overzichtsfoto’s, maar ook detailfoto’s (bijvoorbeeld van lichte schade).
  • Promoot uw camper zoveel mogelijk online. Veel potentiële kopers die op zoek gaan naar een camper beginnen hun zoektocht vaak op internet.
  • Zorg na de verkoop voor een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat u niet meer de eigenaar bent van de camper. Zo hoeft u niet meer voor verzekeringen te betalen of eventuele verkeersboetes.

Camper inruilen

Behalve uw camper verkopen, kunt u deze natuurlijk ook inruilen. De meeste bedrijven die campers verkopen hebben deze mogelijkheid. U kunt er dan bijvoorbeeld een caravan of een andere camper voor terugkopen en u heeft geen omkijken meer naar de verkoop.

Wij hopen u een stukje op weg geholpen te hebben met deze informatie. Succes met uw camper verkopen!