Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Is buitenspeelgoed wel zo’n goeie aankoop?

Als je denkt aan de leuke jaren van je kindertijd komt buitenspelen vast wel terug in je hoofd, lekker buiten in de zon met al je vrienden spelen. Nu de koude wintermaanden voorbij zijn komt dit gevoel bij veel kinderen weer terug, verstoppertje en tikkertje spelen, zitten en spelen in de zandbak. Naast het spelen zelf is buitenspelen ook een ontmoetingsplek voor kinderen, hier kunnen ze hun gedachtegang vrij laten gaan en dit is belangrijk voor hun opvoeding. Denk bijvoorbeeld aan zo’n klassieke schommel hout, hoewel het object niet veel betekenis heeft kan zo’n schommel veel nostalgie opleveren bij volwassenen omdat ze als kind veel tijd hebben doorgebracht op de schommel en ook veel verschillende dingen hebben meegemaakt.

Wel is de plaatsing en locatie van de buitenspeelplek heel belangrijk, als je bijvoorbeeld geen speeltuin in de buurt hebt wordt het al gauw moeilijk voor je kind om sociaal buiten te kunnen spelen. Door veel ouders wordt er dan gekozen voor buitenspeelgoed, dingen zoals: zandbakken, houten schommels en een wipwap zijn allemaal populaire keuzes onder ouders voor hun kinderen. Als er gekozen wordt voor bijvoorbeeld een zandbak in de tuin is de locatie wel belangrijk, een zandbak in de schaduw is namelijk een natte en koude boel waar niet in gespeeld gaat worden. In tegenstelling, een zandbak in de brandende zon is ook niet goed voor je kind, als je ervan uit gaat dat hij/zij hier uren in kan spelen is de Uv-straling die verkregen wordt van zonlicht een echt gevaar. Uitdroging en verbranding van de huid is heel naar en kan erge gevolgen hebben, hiernaast kan constante blootstelling aan Uv-licht mutaties in het DNA inbrengen wat kan zorgen voor een melanoom.

Het aanschaffen van buitenspeelgoed is helemaal niet moeilijk, dit kan online gedaan worden en dan wordt het artikel ook nog is bij u thuisbezorgd. Als u bijvoorbeeld dacht aan houten speeltoestel kopen, kan dit makkelijk gedaan worden bij buitenspeelgoed.nl, zij bieden scherpe prijzen aan in combinatie met goedkope verzendkosten!