Aggiez.nl
Image default
Beauty en verzorging

Permanent ontharen tijdens je zwangerschap?

Toegegeven: hoe verder je in je zwangerschap bent, des te moeilijker het wordt om alles glad te houden. Scheren terwijl je niets – behalve je baby bump – ziet, is een absolute no go en alleen het woord ‘harsen’ doet al pijn. Permanent ontharen zou de perfecte oplossing moeten zijn.

Permanent ontharen is volkomen pijnloos

Een groot voordeel van ontharen? Het is volkomen pijnloos. Waar een ontharingsstrip vaak voor korte duur voor resultaat zorgt én nogal pijnlijk is. Is permanent ontharen niet alleen ontzettend effectief, maar ook nog eens pijnloos. Alleen door middel van de meest geavanceerde apparatuur is het beste resultaat haalbaar waarbij je de zekerheid hebt dat je nooit meer hoeft te scheren of te harsen. Met maar een paar afspraken ben jij helemaal ready for the summer.

Ook tijdens zwangerschap veilig?

Permanent ontharen middels laserlicht zorgt ervoor dat je je lichaam ontdoet van ‘ongewenst haar’. Medisch specialisten weten precies hoe ze deze methode en de behandeling moeten uitvoeren. Naast het feit dat je huid na het permanent ontharen als zijdezacht aanvoelt, is het dus ook nog eens hartstikke veilig. Maar geldt dit ook als je zwanger bent? Dankzij de hormoonhuishouding die door de zwangerschap op hol is geslagen én te weinig onderzoek naar de gevaren van laser ontharen tijdens de zwangerschap, wordt een behandeling vaak afgeraden. Kies je er toch voor om voor een laserbehandeling te gaan? Raadpleeg dan altijd je huisarts en verloskundige. Zij kunnen aan de hand van jouw gezondheid, huidtype en zwangerschap bepalen of het veilig is of niet. Daarnaast wordt door meerdere specialisten afgeraden de buik, bikinilijn en oksels te ontharen. Absoluut iets om goed over na te denken dus!