Aggiez.nl
Image default
Beauty en verzorging

Brillen online bekijken

Winkelen voor een nieuwe bril kan een spannende ervaring zijn. Met zoveel stijlen, vormen en kleuren om uit te kiezen is het gemakkelijk om overweldigd te worden. Het is belangrijk om de tijd te nemen en je te wapenen met kennis over de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij je keuze. Met de juiste informatie kun je de perfecte bril vinden die het beste bij je behoeften en levensstijl past. Hier volgen enkele essentiële tips voor het kopen van een nieuwe bril die je zullen helpen de juiste beslissing te nemen. Je kan online alle brillen bekijken van Heiming Aben. 

Inzicht in je gezichtsvermogen: Oogonderzoek, voorschrift en soorten lenzen

Voordat je begint met het uitzoeken van monturen, is het belangrijk om de basisprincipes van een bril te begrijpen. Een bril wordt voorgeschreven aan mensen met wazig zicht of een visuele beperking veroorzaakt door een afwijking of ziekte van het oog. De arts zal een eenvoudig oogonderzoek uitvoeren om je voorschrift en het type lenzen dat je nodig hebt te bepalen. De meest voorkomende soorten lensmaterialen die in brillen worden gebruikt zijn: -Organische lenzen: Ook bekend als “zachte” of “biologische” lenzen, deze zijn gemaakt van een mengsel van plantaardige en dierlijke extracten. Ze zijn een goede keuze voor mensen met gevoelige ogen, omdat ze hypoallergeen en niet-reactief zijn. -Polycarbonaat lenzen: Deze worden vaak gebruikt om lichte tot matige bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. Het is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat ook schokbestendig is. -Lenzen met een hoge index: Deze zijn gemaakt van een dunner lensmateriaal en zijn ideaal voor mensen met een hoog voorschrift. Ze zijn dunner dan gewone lenzen, waardoor ze lichter en comfortabeler zijn.

Verschillende soorten monturen en lenzen

De vorm en stijl van monturen kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je oogvorm. Het is echter belangrijk om een montuurvorm te kiezen die bij je gezichtsvorm past, omdat dit resulteert in een meer flatterende en comfortabele look. – Rond gezicht: Monturen die breder zijn aan de bovenkant met een smallere onderkant of monturen met hoekige of grotere vormen helpen om ronde gezichten in balans te brengen. – Vierkant gezicht: Monturen met een bredere onderkant en een dunnere bovenkant helpen om vierkante gezichten in balans te brengen. – Langwerpig gezicht: Monturen die breder zijn aan de boven- en onderkant helpen om langwerpige gezichten in balans te brengen. Een andere belangrijke overweging is het type glazen dat je nodig hebt. Als je een bril op sterkte koopt, zal je opticien je helpen de juiste soorten glazen te kiezen op basis van je voorschrift. Afhankelijk van je voorschrift kun je kiezen uit verschillende soorten brillenglazen, dus zorg ervoor dat je de voor- en nadelen van elk type begrijpt. Bekijk de website van Heiming Aben voor meer informatie.

https://www.heimingaben.nl/