Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Onze ruggen hebben een mix van zitten en staan nodig

U weet waarschijnlijk uit eigen ervaring dat kantoorwerk vaak gepaard gaat met een ongezond gebrek aan beweging. De Nederlandse ziekteverzekering klaagt dat kantoorpersoneel in totaal 11 uur per dag zittend doorbrengt, inclusief vrije tijd. Dit wordt gezien als de oorzaak van rugpijn, hart- en vaatproblemen en stofwisselingsziekten. Een gezond arbeidspatroon dat minstens 25% van de werktijd wordt besteed aan staan en/of lopen

Wat heb je nodig

Aangezien bijna niemand een kwart van de werktijd kan lopen, is het nodig de werkplek zelf te verbeteren. Wie niet direct het budget heeft voor een nieuwe inrichting kan bij Jan Korevaar terecht voor al gebruikt materiaal zoals een bureau gebruik en een bureaustoel gebruikt. De goederen zijn in goede kwaliteit en er zijn er heel wat te vinden die aan de nieuwste normen in verband met ergonomisch werken voldoen.

Streven naar het Scandinavisch model

In Scandinavië is meer dan 90 procent van alle kantoorwerkplekken al uitgerust met zit-sta bureaus. In Nederland is het aandeel van ergonomische bureaus iets minder dan 30%; elke tweede nieuwe aankoop is nu uitgerust met elektrische hoogteverstelling.

De ideale aanvulling voor een bureau gebruikt is een ergonomische bureaustoel gebruikt die je daar zeker ook op de kop kunt tikken.

Beweging is aan de orde van de dag

Een in hoogte verstelbaar bureau gebruikt lokt een verandering van houding uit. Een verstelbaar bureau gebruik is naast de bureaustoel gebruikt een aanwinst voor elke werkplek.

Misschien zult u verrast zijn: soms zittend, soms staand werken, daar raak je snel aan gewend. Met één druk op de knop kunt u het bureaublad op het gewenste niveau instellen. Als u regelmatig oefent in het veranderen van uw houding, worden uw spieren en hart- en vaatstelsel geactiveerd en uw wervelkolom en tussenwervelschijven ontlast. Ergonomische bureaus komen de gezondheid en het onderhoud van de werknemers dagelijks ten goede en hebben bovendien een preventieve werking.

Veel bedrijven zien de invoering van zit-sta bureaus als een onderdeel van hun bedrijfsgezondheidsmanagement en gebruiken ze ook als een wervingsinstrument. Het is algemeen bekend dat lichamelijk welzijn een van de belangrijkste aspecten van levenskwaliteit is. Mensen die zich prettig voelen op hun werkplek zijn ongetwijfeld productiever. Bovendien kunnen ergonomische bureaus het ziekteverzuim helpen terugdringen.

https://shop.jankorevaarhandel.nl/